Yeni Köprü Yapılıyor

PAYLAŞ

Aksu bölgesinde Eğitim Araştırma Hastanesi ve stadyumun yapılması ile birlikte yoğunlaşan araç trafiğine çözüm arayışları kapsamında yeni bir köprü yapılıyor.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle yapmış olduğu temas ve öneriler sonrası stadyum ile hastane arasından Dereli yoluna uzanan yeni bir köprü inşa ediliyor.

Köprünün yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Başkan Şenlikoğlu yeni yatırımların gelmesi ile Aksu bölgesinde trafiğin beklenildiği şekilde arttığını belirterek, “Malum Aksu bölgemiz yeni okulların, yeni hastane ve yeni stadın bu bölgede yapılması ile birlikte cazibe merkezi haline dönüştü. Hastanemizde ciddi bir yoğunluk var. Giresunspor’umuz maçlarını da artık yeni statta oynanacak. İnşallah Süper Lige de çıktığında bu bölgede (pandemi sonrası) ciddi bir kalabalık oluşacağını düşünüyoruz. İşte bu sebeple biz de hastane ve yeni stadyumun olduğu bölgeden Aksu deresinin karşı tarafı olan Dereli yoluna bağlantı sağlayacak bir köprü yapılmasına karar verdik. Gerek Dereli, gerek Doğu bölgesi ilçeleri gerekse Giresun’dan gelecek araçlar köprüyü kullandığında araç trafiğinin bir hayli rahatlayacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda DSİ yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonuç verdi ve yeni köprümüz yapım aşamasına geldi. Giresun için çalışmalarımız her alanda devam edecektir.” dedi.

İncelemeye katılan DSİ Giresun Şube Müdürü Ogün Şükrü Turan, 4 Ocak 2021’de yapım ihalesinin gerçekleşeceği köprünün 70 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde kemer tipi şeklinde dökme beton sistemi ile inşa edileceğini söyledi.

Köprünün 2 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN