Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Vali Enver Ünlü, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı açılış programına 12 Eylül Pazartesi günü Yeşilgiresun İlkokulunda katıldı.

PAYLAŞ

Vali Enver Ünlü, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı açılış programına 12 Eylül Pazartesi günü Yeşilgiresun İlkokulunda katıldı.
 
Vali Ünlü, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı açılışında yapmış olduğu konuşmada ilk olarak "Geleceğimize Yön Veren Değerli Öğretmenlerim, Saygıdeğer Velilerimiz, Geleceğimizin Teminatı Sevgili Öğrencilerimiz, Hanımefendiler, Beyefendiler; Öncelikle sizinle böylesine önemli bir günde bir arada bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftanın coşkusunu ve heyecanını hep birlikte yaşamaktayız. Yeni eğitim ve öğretim yılının başta çocuklarımıza, sizlere ve Türk Milletine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum ve bu vesileyle bize geleceğimizi özgür bir şekilde şekillendirme imkânını sağlayan başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum." ifadelerine yer verdi.
 
Vali Ünlü, yapmış olduğu konuşmada öğretmenlerimize de değinerek; "Değerli öğretmenlerim; En kıymetli varlıklarımız sizlere emanet. Çocuklarımızı devletine, milletine bağlı birer insan olarak yetiştirmek üzere sizlere teslim ediyoruz. Bütün çocuklarımızı kendi çocuklarınız gibi düşünüp, ülkeye yararlı bireyler olarak yetiştirilmesini sizlerin bizlerden daha fazla istediğinizi biliyorum. Yükün en ağır kısmı sizin omuzlarınızda. Bu ağır yükü kaldırırken hiç yorulmadan çalışmanız takdire şayan bir çaba. Sizlere fedakârca çalışmalarınız için ayrıca teşekkür ederim." cümlelerine yer verdi.

Konuşmasının devamında öğrenci velilerine de seslenen Vali Ünlü, "Saygıdeğer anneler ve babalar, çocuklarımızın ilk eğitim gördüğü kurum aile; ilk eğiticileri de sizlersiniz. Bundan dolayı çocuklarımıza iyi bir model olmalı, gerekli sevgi, ilgi ve alakayı göstermeliyiz. Bu da ancak okul-öğretmen-öğrenci ile sağlıklı bir iletişim kurmanız halinde mümkün olabilir. Sizler önce evlerinizde sevgili öğrencilerimize rol model olacaksınız. Öğretmenlerimizle devamlı iletişim halinde olacaksınız. Eğitim bir ekip işidir bu ekibin en önemli ayağı velidir. Bu konuda size güveniyorum." dedi.

Vali Ünlü, konuşmasının son bölümünü öğrencilere ayırarak; "Geleceğimizin ışığı sevgili öğrenciler, yaşadığınız heyecan ve coşkuyu tüm kalbimle yaşıyor ve paylaşıyorum. Bana öğrencilik yıllarımı hatırlatıyorsunuz. Bakmayın böyle koca koca adamlar olduğumuza biz de sizin gibi bu sıralardan geçtik. Bizi de annemiz babamız elimizden tutarak okula getirip öğretmenlerimize emanet etti. Bu heyecan ve coşkunuzu hayat boyu devam ettirmenizi diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Sayın Valimiz Ünlü, "Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizin “İlköğretim Haftası’nı” kutluyorum. 2022-2023 eğitim- öğretim yılının vatanımıza ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum." cümleleriyle konuşmasını tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN