GAZETECİNİN SORULARI DA DEĞİŞTİ - Erol AYAR

GAZETECİNİN SORULARI DA DEĞİŞTİ


    GAZETECİNİN SORULARIDA DEĞİŞTİ

Geçmişini unutan geleceğini bulamaz Ortaokul yıllarından bu yana yani yaklaşık 20 yıldır Giresun ”da gazetecilik yaptık yapıyoruz ve ömrümüz olursa yapmayanda devam edeceğiz. Yıllar öncesinden yani bundan 10 ya da 12 yıl öncesinde Giresun’u yönetenlere sorduğumuz sorular halen aklımda tazeliğini koruyor. Geçmişini unutan geleceği bulamaz sözünden hareketle isterseniz sizleri fazla değil söylediğim gibi 10 ya da 12 yıl geriye götürmek istiyorum. Zamanın anlı şanlı aynı zamanda namlı hükümet yetkililerine milletvekillerine Giresun’a geldiklerinde önce ve her şeyden önce şu soruları yöneltiyordum.

1.Efendim iktidar milletvekilisiniz, Giresun ”un yaklaşık 540 köyü var yolları perişan çamur içinde orta ve yüksek koldaki köylere araba ile gidilemiyor, vatandaşlar yüklerini eşek tutarak taşıyor, köylü sabah evinden çıkıyor saatlerce yürüyor şehre gelmek için akşam ise evine yatsı namazı ile gidiyor büyük mağduriyet var Allah aşkına köy yollarına iyileştirme düşünülüyor mu ? Bize gelen köylüler Köy hizmetlerine vardık (o zamanki adı) “yolumuzu açın ne olur diye yalvarıyoruz adamlar her köye belli bir para koymuşlar hangi köy peşin para verirse yolu açılır para vermeyenin yolu aylarca kapalı, hastan mı var derdin mi var kimsenin umurunda değil ilgilenen yok” diyen vatandaşların derdi ile ilgilenecek misiniz diye sorardık.

2-Trabzon”da bulunan Üniversite yani Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun’u eziyor çünkü burası Trabzon’a bağlı Giresun’a üniversite kurumayı düşünüyormusunuz diye sorardık. Öğrencilerin barınması için yurtlar yapacak mısınız derdik.

3-Sahil yolu yüzde 30 oranında yapılmış yüzde 70 yapılmayı bekliyordu. Yapacakmışsınız ödenek aktaracak mısınız derdik. Hükümet konağı binası 14 yıldır yapılamıyor yapacak mısınız Devlet Hastanesi inşaatı 18 yıldır yapılmayı bekliyor ne yapacaksınız, ödenek aktarılacak mı diye sorardık.

4-60 kişilik 70 kişilik sınıflar var yeni okul binalarına ihtiyaç var yapılacak mı.? Bu konuda neler yapacaksınız derdik.

5-Hastaneler koğuş sisteminde idi. Bir hastane odasında 40-50-60 kişi yatardı. Yeni hastanelere ihtiyaç var yapılacak mı derdik.

6-Tirebolu Torul yolu açılacak mı? Orası bizim için önemeli ne düşünüyorsunuz Trabzon lobisi orayı açtırmıyor derdik.

7-Trabzon karayolları bölge Giresun sahil bandına üst geçit yaptırmıyor iki kavşakta var başka yok vatandaş sahile nasıl gidecek. Siz Devreye girermisiniz sahil bandına üst geçit yapılacak mı? derdik

8-Turizm açısından son derece önemli olan yayla yolları perişan yol yok asfalt yok, istinat duvarları dahi yapılmamış. Erimez grup yolundan ancak arazi tipi araçlara gidebiliyor buralar ne olacak ödenek aktarılıp yollar yapılacak mı derdik.

9-Giresun”dan Dereliye giden bir vatandaş ancak bir buçuk saatte Dereliye gidiyor Dereli yolunun içler acısı durumu karşısında neler planlanıyor yol yapılacak mı. Hizmet gelecek mi? Bir diğer sorumuz du.

10-En önemli sorularımızdan biri de hiç kuşkusuz Eğribel tünel çalışmalarıydı. Gerçi o zaman Eğribel hayal gibi bir projeydi. Fakat biz yine de kudretli siyasetçileri sorardık Tünel yapılacak mı diye

11-Zamanın Başbakanı Rahmetli Bülent Ecevit’e sordum. Sayın Başbakan Giresun ve Ordunun ortak hayali Havaalanı. Bu iki il havaalanı bekliyor ne düşünüyorsunuz yapılacak mı dedim. Rahmetli Başbakan şimdi Tempo TV Haber Müdürü Mustafa Demir ve bana hepimizi sükûtu hayale uğratan cevabı verdi. Benim böyle bir projeden haberim yok bilmiyorum arkadaşlardan bilgi alalım size de bilgi verelim dedi. Bunu söyleyen bir Başbakan bunu söylerken yanında da daha sonra Giresun “da CHP ”den milletvekili adayı olacak olan Vali Ali Haydar Öner ile DSP Milletvekili Hasan Akgün ”de var. O zaman Hasan Akgün beyin hışmına uğradım adeta bizi dövecekti. Nedeni ise “bu şekilde yapılacak olan bir havaalanına ben karşıyım sen nasıl Başbakana bu soruyu sorarsın” demişti. Gerçi Başbakan Evecit bizede dönmedi cevapta vermedi.

ŞİMDİ NE SORALIM

İnsan şimdi durup düşünüyor. Şimdi hükümet yetkililerine ne soralım. Havaalanı yapılmış,eğiribel yapılıyor,yayla yolları yapılmış,köy yolları Giresun şehir merkezinin yollarından dahada güzel yapılmış,Tirebolu Torul yolu açılmış,Dereli yola yapılmış,Üniversite kurulmuş,yurtlar yapılmış,hasataneler bitirilmiş,yeni okullar,yeni sağlık kuruluşları yapılmış,erimez yolu bir harika,istinat duvarları ,tüneller yapılıp bitirilmiş,fakülteler kurulmuş,tıp fakültesi açılmış, her ilçeye yüksek okul açılır hale gelmiş,Trabzon ve Samsun Başta olmak kaydıyla 8 ilin bağlı olduğu DOKAP Giresun”a getirilmiş,en önemlisi 15 trilyon harcanarak 80 kilometre boru hattı ile Giresun doğalgaza kavuşmuş,Giresun”lu çiftçilere doğrudan gelir desteği,mazot desteği,gübre desteği ,toprak analiz desteği,hayvancılık desteği,tohum ve fidan desteği,makine ekipman desteği,2002 yılında Giresun”da 64 bin sigortalı çalışırken 2013 yılında ise bu sayı 90 bin civarına çıkmış,2.Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş, Bana ayrılan yerim sınırlı olduğu için ancak bu kadarını yazabildim.Bu arada ilimiz için bir diğer övünülecek çalışmada “Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Projesi”nin uygulamaya konulmasıyla, Giresun ile Doğu Anadolu Bölgesi arasında demiryolu irtibatı sağlanmış, Giresun'un iç bölgelerle ulaşımı kolaylaşmış ve ticari hayat canlılık kazanmış olacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 6 Aralık 2013 tarihli yazısı ile Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane- Erzincan Demiryolu Projesi”nin ÇED olumlu kararı verdiğini de belirtmiş olalım. Noktayı koyarken sahi şimdi Giresun için HÜKÜMET YETKİLİLERİNDEN NEYİ İSTEYELİM? HANGİ HİZMETİ GETİRİN DİYELİM varsa düşüncesi olan lütfen 0533 570 62 92 nolu telefona beklediğimide özellikle belirtmiş olalım. Yazımızın başında söylediğimiz gibi “ Geçmişini unutan geleceğini bulamaz Hoşçakalın

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
22Nis