Vali Ünlü'den Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı

Giresun Valisi Enver Ünlü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlü, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Giresunlular;

Milletimizin dirayet ve cesaretle şahlanışının en güzide örneklerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak ediyoruz.

Hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen, bir insanın kaldırabileceğinden çok daha fazla bir yükü omzuna alabilen, düşmanı bile kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız; elde ettikleri bu zafer ile Aziz Milletimizin ve bulunduğumuz coğrafyanın kaderini değiştirmiştir.

Çanakkale canlar feda ederek yaşama hakkına ulaşan bir milletin kahramanlık destanıdır. Çanakkale inancın, fedakârlığın ve azmin sembolüdür. Çanakkale dağların, taşların şüheda gövdesine büründüğü yerdir.

Unutulmamalıdır ki, Çanakkale ruhu gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatanseverler var oldukça, geçmişte ve günümüzde başarılmaya çalışılan bölücülük faaliyetleri asla başarılı olamayacaktır.

Bu vatanı korumanın bedelini kanıyla ve canıyla ödeyen bu millet, bundan sonra da terör faaliyetleri ile sahnelenmek istenen kirli oyunları bozarak tüm saldırıları geri püskürtecektir.

Bugün bizlere düşen görev, emanet aldığımız bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen destansı mücadeleyi idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonrakilere layıkıyla devretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde askerlerine ‘‘taarruzu değil ölmeyi emreden’’ Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını, canlarını vatan ve mukaddesat için seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden ve hayatta olan Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

‘Çanakkale Geçilmez!’ “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN