Vali Ünlü : '2020 Yılında 335 Milyon 739 Bin Türk Lirası Harcandı'

PAYLAŞ

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali  Enver Ünlü başkanlığında Valilik Konferans Salonunda 20 Ekim Salı günü saat 14.00’de yapıldı.

Vali Enver Ünlü başkanlığında gerçekleştirilen 2020 Yılı 4’üncü İl Planlama ve Koordinasyon Toplantısı’na; Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, kaymakamlar, belediye başkanları, bölge müdürleri, ilimizdeki yatırımcı kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ünlü; “2020 yılı 4’üncü İl Planlama ve Koordinasyon Toplantımıza hoş geldiniz. Toplantımızın; ilimize, ilçelerimize, belediyelerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, bölgemize hayırlar getirmesi ve söz alacak arkadaşlarımızın da bizlere çok ihtiyaç duyduğumuz yatırımlarla ilgili müjdeleri vermeleri temennisiyle toplantıya açıyorum.

Değerli arkadaşlar, 2020 yatırım yılı 4’üncü toplantısı itibarı ile ilimizde 20 yatırımcı kuruluşumuzun programında 214 adet proje mevcut olup bu projelerden 27 adedi bitirilmiştir. 115 adet projemiz devam etmekte, 57 adet proje ihale aşamasında olup 15 adet projeye ise çeşitli nedenlerle henüz başlanılamamıştır.

Programa alınan 214 projenin; 89 adedi tarım, 31 adedi enerji, 21 adedi ulaştırma,  19 adedi eğitim, 11 adedi sağlık, 11 adedi ormancılık, 5 adedi spor, 3 adedi kadastro ve 24 adedi de diğer kamu hizmetleri sektörlerine aittir.

İlimiz genelinde 2020 yılına ait 429 milyon 333 bin 734 Türk Lirası ödeneğin 335 milyon 739 bin 664 lirası harcanmıştır. Yatırımlar ağırlıklı olarak tarım, enerji, ulaştırma, eğitim, sağlık, ormancılık, spor ve kadastro sektörlerinde yoğunlaşmaktadır. Bir kez daha toplantımızın yatırım uygulamalarında ortaya çıkan ve koordinasyon gerektiren sorunların çözümüne katkıda bulunması temennisi ile üst düzeyde katılımda bulunan tüm katılımcı ve yatırımcı kuruluşlara çalışmalarında başarılar diliyorum. Önümüzdeki yıl İnşallah çok daha fazla sayıda yatırımın siz değerli yatırımcı kuruluşları marifetiyle ilimize kazandırılmasını ve toplantımızın ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Toplantıda yatırımcı kuruluşlar projeleri ile ilgili sunum eşliğinde katılımcılara bilgilendirmede bulunurken, koordinasyonu gerektirecek hususlar üzerinde görüş alış verişi ve durum değerlendirilmesi yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN