Vali Sarıfakıoğulları'dan Giresun Halkına Koronavirüs Mesajı

PAYLAŞ

Yeni tip Koronavirüs (Covid–19) salgını ile mücadelede, büyük bir toplumsal başarıyla uygulanan tedbirlerin, salgının yayılmasını önleme noktasında olumlu netice vermesi, vaka artış hızındaki düşüşle birlikte 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren  kontrollü normalleşme sürecine geçildi.
 
Giresun halkına seslenen Vali Harun Sarıfakıoğulları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının önlenmesi için alınan tedbirlerin aşama aşama aldırılarak kontrollü sosyal hayata geçişin başladığına dikkat çekerek, “Kıymetli vatandaşlarımız, Koronavirüs salgını ile mücadelede, yeni bir döneme giriyoruz! Artık, kontrollü sosyal hayat dönemindeyiz.  Lütfen rehavete kapılmayalım, tedbiri elden bırakmayalım.  Maske takmaya, sosyal mesafeye ve el temizliğine dikkat edelim. Tüm kurallara hassasiyetle uyarak, bu dönemi de, inşallah hep birlikte aşacağız.  Sabrınız ve dikkatiniz için teşekkür ederim” dedi.
 
Bundan sonraki süreçte, bugüne kadar yapılan fedakârlıkların da göz önüne alınarak adım atılması ve kontrollü sosyal hayatı önceleyerek, bireysel korunma tedbirlerine dikkat edilmesini isteyen Vali Sarıfakıoğulları; maske kullanımı, sosyal mesafeye riayet ve el hijyeni gibi bireysel önlemlerin hassasiyetle uygulanmaya devam edilmesi ile elde edilen başarının kalıcı hale getirilmesinin mümkün olduğunu söyledi.
 
Salgını kontrol altında tutulabilmesi için alınan tedbirlere güçlü bir şekilde uyulması gerektiğini vurgulayan Vali Sarıfakıoğulları, “Bu zorlu süreçte gösterdikleri fedakârlık, özveri ve sabırlarından dolayı Giresunlu hemşehrilerimize, tüm sağlık çalışanlarımıza, gece gündüz demeden görev yapan Vefa Sosyal Guruplarına, Güvenlik Güçlerimize, Belediye Başkanlığımıza ve salgının ilk gününden bu yana canla başla çalışan yüzlerce gönüllümüze, hayırseverlerimize, STK'larımıza ve tüm mesai arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ederim” dedi.
 
Vali Sarıfakıoğulları, kontrollü sosyal hayatın başlamasıyla birlikte rehavete kapılmadan; market, alışveriş merkezi, restoran, lokanta, park/piknik alanları, mesire yerleri, berber, kuaför, pazar yeri, cadde ve sokak gibi dış mekânlarda maske kullanma ve mesafe kurallarını uygulamaktan asla vazgeçilmemesi uyarısında bulundu.
 
1 Haziran Pazartesi günü itibariyle;

•    Lokanta ve restoranlar, belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00'a kadar hizmet verecek olup, kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacaktır. 

•    Kafe, Kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokallerinin (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans/oyun vb. ile bu amaçla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00'a kadar hizmet verebilecektir. 

•    Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri vb. işletmelerin belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00'a kadar; spor merkezleri/tesislerinin saat 24.00'a kadar hizmet verebileceklerdir.

•    Halka açık alan olan park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma vb. faaliyetlere (yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak hariç olmak üzere) belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak başlanabilecektir.

•    Sosyete pazarı olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarlarda belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak faaliyetlere başlanabilecektir.

•    Motorlu taşıt sürücüleri kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, gemi adamı Yetiştirme kursları, pilot yetiştirme kursları, özel çeşitli kurslar, özel hizmet içi eğitim merkezleri, özel uzaktan eğitim yapan kursların binalarının uygulama eğitimi alanlarında sosyal dinlenme tesislerinde ve bu kursların eğitim sonunda sınavının yapıldığı bina ve uygulama sınavı alanlarında tıbbi maske kullanımı hijyen ve sosyal mesafe korunması ile ilgili tebliğlerle birlikte kurallara uymak şartıyla eğitimlere başlanabilecektir.

•    Kontrollü sosyal hayat kurallarına uyarak kurum binaları eğitim etkinliği yapılan diğer alanlar okul bahçesi ile öğrenci servis araçlarında belirtilen koronavirüs salgınından korunmak için gerekli tıbbi maske kullanımı hijyen ve sosyal mesafenin korunması ile ilgili tedbirlerle birlikte kurallara uyulması şartıyla 5580 sayılı kanun kapsamında faaliyette bulunan özel okul öncesi eğitim kurumları kurucuları ve öğrenci velilerinin istemeleri halinde eğitime ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere başlayabileceklerdir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN