Vali Enver Ünlü'nün Gaziler Günü Mesajı

PAYLAŞ

 
Giresun Valisi Enver Ünlü, 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ ve Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 96’ncı yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlü mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Değerli Giresunlular,

Devletimizin ve Milletimizin Gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının bir ifadesi olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gazilik unvanının verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül tarihi Ülkemizde her yıl ‘‘Gaziler Günü’’ olarak kutlanmaktadır.

Atatürk’e Gazilik unvanının verilişinin 99’uncu yıldönümünde Gaziler Günü’nün kutlarken, aynı zamanda Atatürk’ün 19 Eylül 1924 tarihinde Giresun’a gelişinin 96’ncı yıldönümünü de her yıl olduğu gibi bu yıl da şerefle yad ediyoruz.

Türk Yurdu’nun İstiklali ve bölünmez bütünlüğünü müdafaa ve muhafaza uğruna hiç tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan Gazilerimiz vatanperverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridirler

Bugün üzerinde şanla şerefle yaşadığımız canımızdan kıymetli Cennet Vatanımız; Vatan, Bayrak, Millet sevgisiyle korkusuzca Şehitlik ve Gazilik mertebelerine erişen kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve emanetidir.

İşte bu nedenle; bizler de bu kutsal emanete gereken değeri vermeli, onu en iyi şekilde korumalı ve nesilden nesile yücelterek ve yükselterek aktarmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ülkemizde olduğu gibi Giresun’umuz için de derin anlamlar taşıyan böyle özel bir günde, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Vatanın bölünmez bütünlüğünü müdafaa ve muhafaza uğrunda şehadet şerbetini içen Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize aileleri ile birlikte huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN