Vali'den Coronavirüs Tedbirleri ve Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme

PAYLAŞ

Giresun  Valisi Harun Sarıfakıoğulları, düzenlediği basın toplantısında  coronavirüs ile ilgili alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşları korumak için alınan önlemler ile salgının yayılmasını engellemek için yapılan çalışmalar hakkında, Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, Valilik konferans salonunda İl Sağlık Müdürlüğünden yetkililerin de katılımıyla bir basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

VALİ SARIFAKIOĞULLARI : “KİŞİSEL HİJYEN KORUNMANIN EN ÖNEMLİ NOKTASI”

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, coronavirüsten korunmak için hijyenin önemine vurgu yaparak; “Kişisel hijyen korunmanın en önemli noktası. Olabildiği kadar temastan kaçınacağız ve virüse geçit vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracak ortamlardan uzak durmasını istiyoruz. Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda ve il hıfzıssıhha kurul kararı çerçevesinde bir takım tedbirler aldık ve bunları hayata geçiriyoruz. Yine bu konuda Hıfzıssıhha kurulu kararları çerçevesinde bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızı hijyenli hale getirdik,  dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor.  Yine bu hafta içerisinde; Belediye Başkanlığımız, İl Özel İdaremiz ve Sağlık Müdürlüğümüz nezdinde ortak kullanılan alanları dezenfekte edilecek” dedi.

“UMUMA AÇIK EĞLENCE VE İSTİRAHAT YERLERİ GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI”

Vali Sarıfakıoğulları, alınan önlemlerle ilgili verdiği bilgide; “Nisan ayı sonuna kadar kamu kurum ve kuruluşları nezdinde düzenlenmesi planlanan etkinlikleri ve faaliyetleri sınırlandırdık. Burada amacımız vatandaşımızın virüsle karşılaşmasını engellemek.  Dün gece yarısı saat 24.00 den itibaren umuma açık eğlence ve istirahat yerleri geçici bir süreyle kapatıldı. Bu konuda bütün vatandaşlarımızdan ve sizlerden destek bekliyoruz. Çünkü bu sonuçta küresel olarak cereyan eden bir salgın olup bununla yine el birliğiyle ve kuralları birebir uygulayarak birlikte baş edebiliriz. Burada tedirgin olmayı panik olmayı gerektiren bir durum yok. Tedbiri elden bırakmayarak, kurallara uyacağız ve bulaşma yollarını birlikte ortadan kaldıracağız.” açıklamasında bulundu.

“ASILSIZ HABERLER YAYANLAR HAKKINDA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMAKTADIR.”

Durumun hassas olduğunu ve sürecin son derece şeffaf bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çeken Vali Sarıfakıoğulları “Virüsle savaşmak kadar bizi yoran bir diğer konu ise sosyal medyada çıkan asılsız haberler. Biz bu konuda yapılan asılsız haberler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuyoruz. Asılsız haberlerin önüne geçmek için özellikle siz değerli basın mensuplarımıza büyük görev düşüyor. Böyle asılsız paylaşımları ciddiye almayalım. Basın olarak bizlere yardımcı olunuz”  diye konuştu.

 “UMREDEN DÖNENLER ÜÇ KEZ KONTROLDEN GEÇTİLER”

Umreden dönen vatandaşlarımız hakkında çeşitli spekülasyonlar yapıldığını ifade eden Vali Sarıfakıoğulları, “Umreden gelen vatandaşlarımızla ilgili bir takım spekülasyonlar söz konusu oluyor. Umreden gelen vatandaşlarımız üç kez kontrole tabi tutuldular. Birincisi Suudi Arabistan’dan hareket etmeden önce, ikincisi havaalanına girerken termal kameralar eşliğinde, üçüncüsünde de ilimize geldiklerinde.  Uçağa binmeden önce, havalimanına girişte ve çıkışta kontrolden geçtiler. Hepsinin 14 gün boyunca izolasyonları devam ediyor ve il sağlık müdürlükleri nezdinde kontrol edilmektedirler. Karantina kararın alındığı günden önce de yurt dışından gelen tüm umrecilerimizi uyararak, izolasyon süreci ile ilgili yapılacak işlemleri kendilerine tebliği ettik. Sadece umreden gelenler değil yurt dışından gelenleri de izolasyonda tutuyoruz. Giresun’dan umreye giden bütün umre ziyaretçilerinin tamamı yurda döndü” bilgisi verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN