Ulaşım, Turizm ve Ticari Yatırımlar Görüşüldü

Gürel ''Güney Çevre Yolu, Giresun-Dereli yolu ve Eğribel Tüneli, Kurtbeli yolundan Tirebolu Doğankent yoluna kadar bir çok kara ulaşımı gündemimizdedir. Bu yatırımların süreciyle ilgili yetkili kurumlar ile planlı bir koordinasyon hedeflemekteyiz. Yine demiryolu Giresun adına olmazsa olmazdır. Turizm bölgemizin en önemli çalışmalarındandır. Kent Konseyi olarak biz işbirliğine her zaman hazırız. Ticari yatırımlarda da iş dünyasının yanında olmaya hazırız.' dedi.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Kent Konseyi Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya geldi.

Kent Konseyi Başkanlık görevine seçilen işadamı Mürşit Gürel’in kamu kurum ve kuruluşlarına dönük yaptığı ziyaretler çerçevesinde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında bir araya gelen konsey, ilin yatırımları ve önceliklerini masaya yatırdı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Gürel ilimizin ulaşım, turizm ve ticari yatırımlarına dikkat çekti.

Gürel; “Güney Çevre Yolu, Giresun-Dereli yolu ve Eğribel Tüneli, Kurtbeli yolundan Tirebolu Doğankent yoluna kadar bir çok kara ulaşımı gündemimizdedir. Bu yatırımların süreciyle ilgili yetkili kurumlar ile planlı bir koordinasyon hedeflemekteyiz. Yine demiryolu Giresun adına olmazsa olmazdır. Turizm bölgemizin en önemli çalışmalarındandır. Kent Konseyi olarak biz işbirliğine her zaman hazırız. Ticari yatırımlarda da iş dünyasının yanında olmaya hazırız.” dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hassan Çakırmelikoğlu, Giresun’un turizmde çok seslilikten tek sesliliğe geçmesi ve söylemden eyleme geçmesinin önemine değindi.

Yaylalarımızda turizm sahalarının yatırıma dönüşebilmesi için 1/1000 ölçekli imar planlarının mutlak yapılması gerektiğine vurgu yapan Çakırmelikoğlu, “ Yatırım taleplerinde kavgacı yapıdan birleştirici bir yapının daha fazla kazandıracağına inanıyoruz. Yatırımlarımızı isterken yıkıcı eleştirilerden ziyade olumlu söylemleri ön plana almalıyız. Giresun’un Güney Çevre Yolu ve diğer ulaşım yatırımları mutlak bu sürece dahil edilmelidir. Bu düşünce ile yılmadan isteklerimizi el ele vererek seslendirmeliyiz.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN