Turizm Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, 01 Mart 2018 Perşembe günü saat 19:00’ da New Jasmin Hotelde 3. Turizm Toplantısı yapıldı.
 
İlimiz kültür ve turizmi açısından önemli çalışmaları hayata geçirmek, planlı ve koordineli hareket etmek, turizm çalışmaları ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde düzenlen toplantının açılışında konuşan Vali Sarıfakıoğulları, ilimizin çok önemli turizm potansiyellerine sahip olduğunu söyledi.
 
Vali Sarıfakıoğulları, “Sahip olduğumuz bu turizm potansiyelini harekete geçirmek, bunu değerlendirmek bizim için bir vazife. Ve siz yatırımcılar için de bir imkân. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Bizim botanik park ile ilgili çalışmalarımız bitmek üzere. Giresun Ada’sıyla ilgili çalışmalarımızı da ihale etmek üzereyiz. Bu da yaklaşık 550 Bin TL’lik bir maliyeti olan bir proje. Onu da en kısa sürede ihale edip birkaç ay içerisinde yaz sezonunda ihale edecek şekilde tamamlamış olacağız. Orada DOKAP’ın uygun gördüğü proje konsepti daha minimal düzeyde. Gözlem kulesi, yürüyüş yolları, botanik bitkilerden oluşan bir alan var.  Bunun yanına aydınlatmayı ve iskeleyi ekledik. İnşallah bunları tamamlamış olacağız. Bunları 1. Etap olarak görmek gerek. Çünkü akabinde Ada’da arkeolojik kazılarımıza devam edeceğiz. Oradaki şapel içerisinde düzenleme yapabiliriz. Oranın korunaklı bir alan içerisine alınması söz konusu. Bütün bunları yine paydaşlarımızla değerlendirten sonra hem katma değer hem de oradaki doğal ortamı bozmamak kaydıyla neler yapılabilir konusunda yol haritamızı çizeceğiz.
 
Toplantı sıklığını arttırmamız gerekiyor. Buradaki asıl itici güç sizlersiniz. Bir yerin marka haline gelmesi bugünden yarına olacak olaylar değil. Sadece kamu ve sektör otoritesinin değil de topyekün bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, şehrimizde yaşayan, şehrimizde yaşamayıp bağı olan hemşerimizin dinamizmiyle olacağını değerlendiriyorum. Verdiğiniz ve vereceğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Umarım verimli bir toplantı olur” diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından toplantıda İlimiz turizmi için tahsis edilen yatırım alanları ve imar durumları hakkında, sunumlar yapıldı.
 
Toplantıya, Vali Yardımcısı V. Rasim Belge, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, Turizm çalışanları ile ilimiz genelindeki konaklama işletmeleri ve seyahat acentaları katıldı.
 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN