Tmo'dan Fındık Ve Fiyat Açıklaması

PAYLAŞ

TMO FINDIK SATIŞLARINA MAYIS AYINDA DA DEVAM EDİYOR

 
Kurumumuz faaliyet alanında olan ürünlerin piyasaları yakından izlenmekte olup stoklarımızdaki kabuklu fındıkların değerlendirilmesi ve fındık ihracatımızın desteklenmesi amacıyla Mart ayında başlayan satışlara Mayıs ayında da devam edilecektir. 

Bu kapsamda 17.500 Ton Levant kalite ve 2.500 Ton Giresun kalite kabuklu fındık olmak üzere toplam 20 bin TON satışa açılmıştır.

İç ve dış piyasalardaki gelişmeler değerlendirilerek Levant ve Giresun Kalite fındıkların satış fiyatı 24 TL/kg olarak belirlenmiştir.

Satışlar %50 sağlam iç üzerinden yapılmakta olup satışlarda her çuvaldan numune alınarak randıman tayini yapılmaktadır. Alınan numunelerden üç ayrı analiz yapılarak, bu analizlerin ortalaması esas alınıp fındık satış fiyatı belirlenmektedir. 

Mayıs ayı satışları sadece Fındık İhracatçısı ve Sanayicilerine açıktır. Firmalar cari Fındık Kırım kapasite raporu ve Talep edilen miktara karşılık gelen Ürün bedelinin  %25 inin peşin yatırıldığına dair dekontla birlikte talep ettikleri Şube Müdürlüğüne başvuracaklardır. 

Satışa açılan miktar ve satış fiyatlarımız 31 Mayıs 2020 tarihine kadar geçerli olup 5 Mayıs 2020 Salı günü saat 12.00'ye kadar talep toplanacaktır. 
 

   TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN