Tirebolu-Doğankent Yolunda İnceleme

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü, 22 Ağustos tarihinde ilimizde meydana gelen sel felaketi sonrasında yıkılan menfezin yerine yapılmakta olan köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

Tirebolu-Doğankent karayolunun 12. kilometresinde devam eden Muttab Köprüsü çalışmalarını 30 Ekim Cuma günü yerinde inceleyen Vali Ünlü, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tirebolu Kaymakamı Cevat Gün ve Karayolları 104. Şube Şefi Kadri Altuntaş’tan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Ünlü, bölgede sele kapılan jandarma personelleri ve karayolları görevlisini arama-kurtarma çalışmalarının sağlıklı yürütülmesi için hassas bir çalışma yapılmasının gerekliliği nedeniyle karayolu ulaşımının servis yolundan verildiği bölümde ulaşımın tekrar aynı güzergahtan verilmesi için yapılan çalışmaların planlanan zamanda bitirilmesi için her türlü tedbirin alınmasını ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Yetkililer tarafından Vali Ünlü’ye verilen bilgide Muttab Köprüsünün 3 açıklıklı ve 92,40 metre uzunluğunda olduğu, bugüne kadar yapılan çalışmalarda A ve D aksı kenar ayaklarında forekazık ve temel imalatlarının tamamlanmış olduğu, elevasyon çalışmalarının devam ettiği,  B ve C aksı orta ayaklarda B aksı forekazık imalatlarının tamamlanmış olduğu, radya temel imalatlarının devam ettiği, C aksında işin programına göre devam ettiği ve köprü inşaatının planlandığı gibi en kısa sürede yıl sonuna kadar tamamlanarak trafiğe açılacağı belirtildi.

Vali Ünlü, 22 Ağustos tarihindeki sel felaketinde, iş makinası ile birlikte sele kapılan operatör Ali Akbulut’u arama çalışmaları ile ilgili kurulan AFAD Mobil Koordinasyon Merkezini de ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alarak bölgedeki arama-tarama faaliyetlerinin son durumunu değerlendirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN