Tarihi Tirebolu Lisesi'nde Restorasyon

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Tirebolu İlçesinin en değerli yapıları arasında yer alan Tirebolu Lisesi,  Yıldız Teknik Üniversitesi, Tirebolu Kaymakamlığı, Tirebolu Belediyesi ve Tirebolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak yürüttüğü proje kapsamında restorasyon projesiyle yeniden hayat bulacak. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak proje kapsamında akademisyenlerden oluşan bir ekibin Tirebolu’ya gelerek incelemelere başladığını ve çalışmaların 12 gün içerisinde tamamlanacağını ifade etti.
Tirebolu İlçesinin en önemli yapılarından birisi olan Tirebolu Lisesinin Mimari yapısının korunarak restore edileceğini belirten Karabıçak sözlerine şöyle devam etti;
Akademisyenlerimizin Yüksek lisans çalışması yapan öğrencilerimizle birlikte başlayacak oldukları çalışmalar öncesi önemli girişimlerde bulunduk. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Hemşerimiz Prof. Dr. Bahri Şahin’in de destekleri ve katkılarıyla projemizi hayata geçiriyoruz. Kendilerine teşekkür ediyor, projenin İlçemize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Proje kapsamında; Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri; Prof.Dr.Can Binan, Doç. Dr.Aynur Çiftçi, Öğr.Gör.Zeynep Uzun, Öğr.Gör.İbrahim H. Çetin, Dr. Öğr.Üyesi Uğur Acar, Arş.Gör.Dr.Muzaffer Börekçi, Öğr.Gör.Dr.Burcu Yağan ve Yüksek lisans öğrencileri; Burcu Yağan, Mustafa Emin Yalçın, Rümeysa Başkaya, Zeynep Aslan  Tarihi Tirebolu Lisesinde Belgeleme, Mimari Projeleri, Statik Raporu Hazırlama, Röleveleri, Restitüsyon ve  Restorasyon proje çalışmalarını yaparak ilçemize kazandırılmasını sağlayacaklar.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN