Sosyal Güvencesi Olmayan Vatandaşlara Muayene ve İlaç Desteği

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatıyla vatandaşların sağlık problemleriyle ilgili belediye bünyesinde birçok çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Sosyal Güvencesi olmayan vatandaşlara öncelikle ücretsiz muayene ve tetkik imkânı sağlanmasının ardından, şimdi de sağlık güvencesi olmayan vatandaşlara ilaç konusunda destek veriliyor.

Belediyeye ait Sağlık İşleri Müdürlüğüne herhangi bir şikâyetle gelen vatandaşlara tıbbi sağlık laboratuvarında ilgili doktorun bilgisi doğrultusunda rutin biyokimya testleri yapılıyor. Bunun yanı sıra yine doktorun bilgisi doğrultusunda tam idrar tetkiki, tam kan sayımı ve kan grubu tayini de gerçekleşiyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ayrıca Giresun ve çevre illerde faaliyet gösteren ilaç firmalarından hibe olarak aldığı ilaçları hastalara ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara da muayene sonrası ücretsiz şekilde veriyor.

Sağlık Müdürlüğü vatandaşların yanı sıra belediye personellerine de çalışma ortamlarının daha güvenilir hale getirilmesi adına iş kazası, kaybedilen iş günü ve iş kazası olmadan önce ki olayların önlenmesi konusunda İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları yapıyor. Ayrıca bunlarla ilgili saha denetimleri ve işçilere yönelik eğitimler de sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN