Sıfır Atık Projesine Sıkı Takip

Proje ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Sarıfakıoğulları Sıfır atık uygulamalarının daha geniş kitlelere hitap etmesi ve uygulamanın yaygınlaştırılması açısından kurumsal uygulamalar büyük önem taşımaktadır.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili çalışmaların Valilik Hizmet Binasında uygulamaya konulduğunu açıkladı.
 
Proje ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Sarıfakıoğulları; “Sıfır atık uygulamalarının daha geniş kitlelere hitap etmesi ve uygulamanın yaygınlaştırılması açısından kurumsal uygulamalar büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, örnek olmak açısından bu uygulamaya öncelikle kamu kurumlarımızın idare ve hizmet binalarından başlanması gerekmektedir. Biz de Valilik olarak ilimizde bunun öncülüğünü yaparak, Valilik Hizmet Binamızdan başlamak suretiyle projeyi hayata geçirdik. Bu proje ile atıkların sınıflandırılarak toplanmasının ve geri dönüşümünün/geri kazanımının sağlanması, kamu kaynaklarının israfının önlenmesi ve ekonomiye kazandırılması, doğanın en az seviyede kirletilmesi hedeflenmektedir.
 
Önümüzdeki süreçte başta kaymakamlıklarımız ve belediyelerimiz olmak üzere diğer kamu kurumlarımızda uygulamayı aynı şekilde ivedilikle başlatacaklardır. Bu noktada belediyelerimize atık toplama sisteminin kurulması ve iyi yönetilmesi hususunda önemli bir sorumluluklar düşmektedir. Uygulamanın hayata geçirilmesi ve amacına ulaşması için yapılan çalışmalar tarafımdan bizzat takip edilmekte olup, kamu personelimizin idare binalarında ayrı toplama sisteminin iyi işletilmesi konusunda gerekli gayreti ve duyarlılığı göstereceğine inanıyorum” dedi.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Türkiye genelinde 26 Eylül 2017 tarihinde başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesinin tanıtım toplantısı ilimizde 16 Şubat 2018 tarihinde Valiliğimiz Toplantı Salonunda gerçekleştirilmişti.
 
Toplantı sonrasında başlatılan çalışmalar sonucunda Valilik Binamız için proje kapsamında ihtiyaçlar tespit edilmiş, planlamalar yapılmış, temin edilmesi gereken iç mekân kutularının alımı gerçekleştirilerek, Valilik yerleşkesi içerisinde hizmet binası dışına “Atık Geçici Depolama Alanı” inşa edilerek, bina içerisine de  “Sıfır Atık Projesi” uygulanmaya başlandı.
 
Valilik Hizmet Binası içerisinde yer alan kurumlarda oluşan atıklar, atık türlerine uygun olarak atık kutularına atılmakta, bu kutular doldukça, kat görevlileri/hizmetlilerce poşetlerle bina dışında yapılan Atık Geçici Depolama Alanındaki ilgili bölümlere/konteynerlere boşaltılarak buradan da belediye ile sözleşme yapan lisanslı geri dönüşüm firması tarafından toplanmaktadır.
 
Bu şekilde plastik, kâğıt, metal, cam atıklar toplanarak geri dönüşüme gönderilmekte ve ekonomiye kazandırılırken, organik atıkların değerlendirilmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Geri dönüşümsüz atıklar ise düzenli depolama tesisine gönderilmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN