PROJELERİN PROTOKOL SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

PAYLAŞ

Görele Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Görele'nin kültür miraslarından olan Görele Dondurmasının gelecek kuşaklara aktarılması ve dünyaya tanıtılmasına katkı sağlayacak olan ‘Farklı bir Lezzet: Görele Dondurması’ projesi ile Dokuzgöz Mesire alanını turizm kazandırılmasını amaçlayan ‘Dokuzgöz Sürdürülebilir Turizm Alanı’ projesinin protokol sözleşmesi imzalandı. 
Görele Belediye Başkanı  Tolga Erener ve DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen imza töreniyle ilçemizin kültür miraslarından olan Görele Dondurmasının gelecek kuşaklara aktarılması ve dünyaya tanıtılması, Dokuzgöz Mesire alanımızın ise turizm kazandırılması amaçlanıyor. 
Görele Belediye Başkanı  Tolga Erener, son zamanlarda Görele için çok güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, “İlçemizin kültür miraslarından olan Görele Dondurmasını gelecek kuşaklara aktarılması ve dünyaya tanıtılması için başlattığımız ‘Farklı bir lezzet: Görele Dondurması’ projesi çalışmamız ile ilçemiz sınırlarında bulunan Dokuzgöz Mesire alanımızı turizm kazandırılması için başlattığımız ‘Dokuzgöz Sürdürülebilir Turizm Alanı’ projesi çalışmamızın DOKA ile protokol sözleşmesini imzaladık. Hedefimiz geçmişi 200 yıla dayanan Görele Dondurmasını tüm dünyaya tanıtmaktır. Bu güne kadar hiçbir çalışma yapılamayan Dokuzgöz Mesire alanımızı ise içeriğinde restaurant, piknik alanları, yürüyüş yolları, karavan ve çadır kamp alanları ile turizm kazandırmayı planlıyoruz. İlçemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN