Okul Güvenliği Toplantısı

2018–2019 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde, Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, eğitim kalitesinin artırılması ve diğer hususlarla ilgili bir toplantı yapıldı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

2018–2019 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde,   Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında; okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, eğitim kalitesinin artırılması ve diğer hususlarla ilgili bir toplantı yapıldı.
 
Giresun Merkez Aksu Mahallesinde bulunan Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesinde 13 Eylül Perşembe günü sat 14:00’de gerçekleşen toplantıya; Vali Harun Sarıfakıoğulları, Vali Yardımcısı Metin Maytalman, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Bilim Sanat Merkezi Müdürü ile il genelindeki; lise, ortaokul, ilkokul müdürleri halk eğitimi merkezi müdürleri, rehberlik ve araştırma merkezi müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan Vali Sarıfakıoğulları, “Eğitim öğretim yuvalarımızın güvenliğini sağlamak, güvenlilikle alınan tedbirleri sizlerle paylaşmak ve daha güvenli rotasyonları nasıl oluştururuzu sizlerle paylaşmak için bir aradayız. İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ‘Güvenli Okul, Güvenli Eğitim’ sloganıyla bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında okullarımızın güvenlik birimlerince risk analizi yapıldı. Bu risk analizleri neticesinde okullarımız dört sınıfa ayrıldı. Birinci derecede risk içeren okullarımızdan ilkokullarımız ile birinci ve ikinci derece risk teşkil eden ortaokul ve liselerimizde polis memuru görevlendirmesi yapıyoruz. İl merkezimizde bu sayı 18 okulumuz için mevzubahis. 18 okulumuzda 15 güvenlik görevlimizi görevlendirdik.
 
Bunun dışında birinci ve ikinci derece risk içeren her okulumuzda özel güvenlik görevlisi olacak. Ayrıca yine geçen yıllarda olduğu gibi okul güvenlik koordinasyon görevlimiz olacak. Polis memurlarımız, okul aile birliğimizle, okul müdürleri sürekli telefon trafiği teması içinde olacaklar ve okullarımızla ilgili konuları haftalık, aylık şekliyle raporlayacaklar.
 
Okullarımız bizim için en güvenli olması gereken yerler. Be sebeple geçen yıl okul ve çevrelerinde ilgisiz şahısların bulunmaması için bir Valilik kararı almış ve uygulamıştık.
 
İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız tarafından okulla ilgisi bulunmayanların tespiti yapılarak haklarında işlem yapılmıştır. Bu uygulama bu yılda devam edecek. Okullarımızın çevresinde; okullarımızla ilgisiz, çocuklarımızı, öğretmenlerimizi rahatsız eden hiçbir enstrüman, hiçbir figür istemiyoruz. İlgisiz kişileri derken bunun içinde seyyar satıcılarda var. Seyyar satıcıları da istemiyoruz okul çevrelerinde. Okul kantinlerimiz zaten bunun için var. Okul kantinlerinin kontrolünü yapıyoruz. Sağlıklı tüketim ve çocuklarımızın dış tehditlere açık olmaması için güvenlik soruşturmaları dahil olmak üzere her türlü tedbiri alıyoruz. Bu nedenle arzu ediyoruz ki bir narkotiğin, uyuşturucu türevi bir unsurun bu seyyar satıcılarla ya da ilgisiz kapı önünde bulunan kişiler tarafından okula getirilmesini önleyeceğiz.
 
Yine okul çevrelerindeki kafeteryalar, internet kafeler, dükkanlar vb yerler eğer çocuklarımıza sigara, alkol vb bir takım kötü alışkanlıkları kazandırması noktasında bir gözlem sahibi olursak derhal işlem yapacağız. Buralar rutin olarak kontrol edilecek.
 
Trafikle ilgili olarak ta ana arterler üzerinde olan okullarımızın hem giriş hem de çıkış saatlerinde trafik ekipleri bulunduracağız. Okul taşımalı servis araçlarının denetimleri aksatılmadan yapılacak. Bunlar hız limitleri, telefonla görüşmeme, emniyet kemeri, araç kamerası gibi uyması gereken ne kural varsa uymaları için denetimler sıklıkla yapılacak.
 
Yine eğitim öğretim yılında okul aile birliklerimizin, okullarımıza, öğretmenlerimize bu hususlarda destek vermesini istiyoruz” dedi.
 
Vali Sarıfakıoğulları’nın konuşmasının ardından, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, çocuklarımızın daha güvenli eğitim öğretim ortamında yetiştirilmelerinin sağlanması için 2007 yılında imzalanan daha sonra 22 Aralık 2016 tarihinde güncellenen “İşbirliği Protokolü” gereğince, muhatapları tarafından yapılacak çalışmalar hakkında katılımcılara detaylı sunum gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN