Öğretmenler Günü Kutlandı

PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenle kutlandı.

Salgın tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek düzenlenen tören; Vali Enver Ünlü’ nün teşrifleriyle, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Kutlamalar çerçevesinde, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu tarafından Çelenk Sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Törende öğretmenlere seslenen Vali Ünlü, “Bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihi Ülkemizde 1981 yılından beri ‘‘Öğretmenler Günü’’ olarak kutlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak Atatürk’ün en büyük hedefi olmuştur. Bugün Türkiye, güçlü devlet yapısı ve ekonomisiyle, bu hedefte emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

Ülkemizin muasır medeniyetler düzeyine erişebilmesi ise iyi bir eğitim ve öğretim ile mümkün olabilmektedir.

Başöğretmen Atatürk ‘‘Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Öğretmenlerden, eğitimciden mahrum kalan bir millet, henüz millet adını almak istidadını kazanmamıştır’’ diyerek eğitimdeki en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir. Toplumumuzun ana-baba kutsallığı ile eş değerde tutuğu öğretmenlerimiz, tüm insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan eğitim ordumuzun isimsiz kahramanlarıdır.

Çocuklarımızın zihinsel ve kişilik olarak yarınlara hazırlanmasında, hızla gelişen ve değişen dünyayı bilgi ve donanım olarak yakalamasında, milli ve manevi değerlerin kazanılmasında, okuyan, düşünen, araştıran bireyler olarak yetişmelerinde öğretmenlerimiz çok önemli roller üstlenmektedirler.

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Bizlerin ve çocuklarımızın yetiştirilmesinde göstermiş olduğunuz sonsuz sabır, inanç ve hoşgörü için sizlere şükranlarımızı sunuyorum. Gösterdiğiniz o inanç, bugünkü başarılarımızda bizler için en büyük motivasyon kaynağı olmuştur.

Aynı azim ve inancı Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim sürecinde de göstermenizi arzu ediyor, çocuklarımızın kesintiye uğrayan yüz yüze eğitimindeki eksikliklerini uzaktan eğitimde göstereceğiniz üstün gayretlerle telafi edeceğinize yürekten inanıyorum.  

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ülkemizin bugün geldiği noktada büyük emeği bulunan bütün eğitim camiasını saygı ve minnetle yâd ediyor, başta görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sıhhat ve afiyet diliyor, bütün saygıdeğer öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Gününü” en kalbi duygularımla kutluyorum.” dedi.

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu törende yaptığı konuşmada, “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu özel günde, yeri doldurulamayacak olan siz değerli öğretmenlerimin gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Yaşadığımız salgın sürecinde eğitimin en önemli ayağı olan sizlerin emeği ve hakkı ödenemez. Bu vesileyle bir kez daha özveriniz için sizlere teşekkür ediyorum.

Öğretmen alçakgönüllü, cesaretli, çevresindekileri olumlu düşünceleriyle etkileyen, aynı zamanda genel kültür sahibi, bilimsel gelişme ve yeniliklere açık, milli ve manevi değerlerimize saygılı ve bağlı iyi bir rehber olmalıdır.

Tüm bu meziyetlerle donatılmış irfan ordusunun kahramanı olan sizler ve sizlerin yetiştirdiği evlatlarımızla bu ülke; hiç kuşkusuz 2023 hedeflerine daha emin adımlarla ilerleyecektir.

Öğrendiğimiz bilgiler her yıl eskimekte, eski bilgiler de artık değerini yitirmektedir. Onun için öğretmenin sürekli kendini yenilemesi bir zorunluluktur. İdeal öğretmen bilgilerine güvenme yerine, kimseyi küçümsemeden, herkesten alması gereken birikimlerin bulunduğu bilincindedir. Bu konuda Sevgili Peygamberimizin: “Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen ya da ilmi seven ol.” sözü yolumuzu aydınlatmaktadır.

Yüz yüze ve uzaktan eğitim süreci, bizlere bir kez daha teknolojinin ve bu konudaki alt yapının önemini hatırlatmıştır. Öğrencilerimize her koşulda eğitim sunmak için teknolojik açıdan donanımlı olmak zorundayız.

Elbette ki tek arzumuz çocukların hemen yanında onların gözlerinin içine bakarak, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin gerçekleşmesidir. Bu nedenle tedbirleri elden bırakmamamız gerektiğini unutmamalı ve bunun için öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğinin önemini kavramalıyız.

Bu düşüncelerle, öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ederken emekli öğretmenlerimize sağlık temennisiyle, mesleğe yeni katılan öğretmen arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyor;  terör saldırılarında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından program, Okul Müdürü Davut Sarı tarafından mesleğe yeni başlayan öğretmenleri temsilen Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Fitnet Erdoğan’a “Mesleğe Giriş Andı” söyletildi.

 

Daha sonra, yıl içerisinde emekliliğe ayrılan öğretmenlerimizi temsilen emekli kimya öğretmeni Filiz Özgürbüz’e “Hizmet Şeref Belgesi” Vali  Enver Ünlü tarafından takdim edildi. Emekli öğretmenimizin konuşmasını takiben kutlama programı sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN