Millî Mücadelede Milli Savunma

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve alanında uzman konukların konuşmacı olarak katıldığı Millî Mücadelede Milli Savunma paneline katıldı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve alanında uzman konukların konuşmacı olarak katıldığı “Millî Mücadelede Milli Savunma” paneline katıldı.
 
Giresun Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde;

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Giresun Üniversitesi (GRÜ), ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, SAGE, MKE ve TÜBİTAK ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) iş birliği ile gerçekleştirilen “Milli Mücadelede Milli Savunma” konulu panel, 10 Mart 2018 Cumartesi günü saat 18.00'da GRÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.
 
TÜGVA tarafından hazırlanan tanıtım videosu ve Milli Savunma sistemlerimizle ilgili video gösterimi ile devam eden programda; TÜGVA Giresun İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Muhammet Anıl Kaya, GRÜ Rektörü Prof.Dr. Cevdet Coşkun, Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları ve Milli Savunma Bakanımız Sayın Nurettin Canikli birer konuşma yaptı.
 
Bakan Canikli, konuşmacı olarak katıldığı panelde, Türkiye’nin her geçen gün daha da büyüyüp, güçlenen savunma sanayisini ve bu sürecin ülkemiz için önemini anlattı.
 
Panelde bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları “TÜGVA Giresun İl Temsilciliği olarak bugün önemli, bir o kadarda güncel bir konuyu incelemek, masaya yatırmak için bir aradayız. Ben bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen başta Muhammet Anıl Kaya kardeşim olmak üzere bütün TÜGVA ailesine teşekkür ediyor, onları yürekten tebrik ediyorum. 
 
Bugün, ‘Zeytin Dalı’ harekatıyla, dün ‘Fırat Kalkanı’ harekâtıyla destansı büyük mücadeleler gösteren ve bu harekatlar kapsamında şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Gazilerimize de Yüce Allah’tan şifa diliyorum. Yine bu destansı mücadelelerde Mehmetçiğimizle omuz omuza kahramanca mücadele veren Özgür Suriye Ordusu’ndan şehit olanları da unutmamak gerekir diye düşünüyorum.
 
Elbette bu büyük mücadeleler verilirken, bu destansı mücadeleler verilirken bunun kaynağını, bunun dayanağını, Milli savunma sanayimiz oluşturuyor. Milli savunma sanayimizin geliştirilmesi noktasında başta, Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza ve çok değerli Sayın Nurettin Canikli Bakanımıza emeklerinden, çabalarından dolayı şükranlarımızı ve minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum.
 
Bu büyük bir mücadelenin ve azmin eseri. Şöyle ki ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının genel müdürlerinden, mühendislerine, işçilerine kadar büyük bir özverinin hikayesi. Ben bu noktada çalışan, emek sarfeden herkese teşekkürlerimi, minnet duygularımı, İlin Valisi olarak, bu ülkenin bir evladı olarak, borçlu olduğumu hissediyorum ve onlara minnet duygularımı ifade etmek istiyorum.
 
Yine Vatanı için, Millet, için, Bayrağı için, Dini Mübin İslam için toprağa düşmüş bütün şehitlerimize, 15 Temmuz şehitlerimize, Millet iradesinin üstünde bir irade olmayacağını haykıran tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.
 
Eğer bugün burada, bu özgür havayı soluyor isek, bu çatı altında bir arada isek, işte bu şehitlerimize borçluyuz. Allah onlardan binlerce kez razı olsun, mekanları cennet olsun. Ben panelin hayırlara vesile olması temennisiyle hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanımız Sayın Nurettin Canikli’ye; Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, GRÜ Rektörü Prof.Dr. Cevdet Coşkun ve TÜGVA Giresun İl Temsilciliği adına İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Muhammet Anıl Kaya tarafından hediye takdim edildi.
 
Program “Millî Mücadelede Milli Savunma” paneli ile devam etti. Panele konuşmacı olarak; ASELSAN Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Hazerfen Oruç ve İnsan Kaynakları Sistem Geliştirme Müdürü Ongun Can Özkaya, ROKETSAN Mühendislik Direktörü Cenk Önem, HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yanık, TÜBİTAK SAGE Müdür Yardımcısı Ahmet Göçmez, Makine Kimya Enstitüsü AR-GE Daire Başkanlığı Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Selim Gemici katıldı.
 
Millî Mücadelede Milli Savunma adlı panel, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nun çıkış kapısının önündeki fuaye salonunda verilen kokteyl ile son buldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN