Kurumlar Vergisi Artışı Yatırımcıya Fayda Sağlamaz

Gündem de yer alan kurumlar vergisinin 2021 yılı için yüzde 20'den yüzde 25'e, 2022 yılı için yüzde 23'e çıkartılma çalışmasının şu ortamda kabul edilebilir düzeyde olmadığını ifade eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, kayıt içinde yer alan yapının bozulmaması ve yatırım ikliminin pozitif yönlü seyri açısından kurumlar vergisinde düşünülen artışın fayda getirmeyeceğini vurguladı.

PAYLAŞ

Gündem de yer alan kurumlar vergisinin 2021 yılı için yüzde 20’den yüzde 25’e, 2022 yılı için yüzde 23’e çıkartılma çalışmasının şu ortamda kabul edilebilir düzeyde olmadığını ifade eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, kayıt içinde yer alan yapının bozulmaması ve yatırım ikliminin pozitif yönlü seyri açısından kurumlar vergisinde düşünülen artışın fayda getirmeyeceğini vurguladı.


Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,
“Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde olan torba yasa içinde yer alan kurumlar vergisinin 2021 yılı için yüzde 25’e, 2022 yılı için ise yüzde 23’e çıkartılmaya yönelik çalışma yatırımları olumsuz etkileyecektir.
Öncelikle pandeminin yoğun hissedildiği ekonomide olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz unutulmamalıdır. Bu süreçte işletmelerin bir yandan değişime ayak uydurması, bir yandan varlıklarını koruması bir yandan da devletimiz destekli istihdamı konsolide etmesi adına çalıştığı göz önüne alınmalıdır. Üretim için gerekli dinamizmi kazanmak açısından vergi yükünün azaltılması beklenirken tam tersine artış yönlü bir çalışma iş dünyasını karamsarlığa sürükleyecektir.
Bu bakımdan vergi oranları yatırımı teşvik ederken kayıt dışılığı azaltacak, üretim ve istihdamı artıracak şekilde düzenlenmesi gereklidir. Bunun da yolu vergi oranlarını düşürmektir. Vergi oranlarındaki artışın kayıt dışılığı tetikleyeceği gerçeği de göz önüne alınarak, indirimli verginin ise kayıt içi ticareti cazip hale getireceği unutulmamalı, zor bir süreçten geçildiği şu günlerde kayıt dışı ile mücadelenin hem devletimiz hem de kurumsal işletmelerimiz açısından faydalı olacağına olan inancımız daha güçlüdür.
Hükümetimiz kurumlar vergisi oranını yükseltmek yerine tam tersi düşürerek hem kayıt dışı ekonomi ile mücadeleyi etkinleştirmeli, hem de sermaye birikimine imkan vererek ekonomik kalkınmaya katkı ve istihdam artışına imkan sağlamalıdır.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN