Kurban Satış Yeri Kuraları Çekildi

Belediye tarafından kurulacak olan hayvan pazarında yer tahsisi için kura çekimi yapıldı. Kura çekimine yaklaşık 30 hayvan satıcısı katılırken, kura çekimi sonrası tüccarların satış yapacağı yerler belli oldu.

PAYLAŞ

Giresun Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların bayram öncesi ihtiyaçlarını karşılamaları için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Belediye tarafından kurulacak olan hayvan pazarında yer tahsisi için kura çekimi yapıldı. Kura çekimine yaklaşık 30 hayvan satıcısı katılırken, kura çekimi sonrası tüccarların satış yapacağı yerler belli oldu.

Aksu ve Batlama bölgesine kurulan kurban pazar yerlerinde 32 büyük, 28 küçük olmak üzere toplam 60 çadır yer alıyor. Pazar yerinde lokanta, çay ocağı, bay-bayan tuvalet ve mescit tüccarlar ile vatandaşlara hizmet verecek. Çadırların büyükleri 1500 TL, küçükleri ise 1150 TL’den satılacak olup, pazar yerine elektrik ve su bağlantıları da yapıldı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kurban pazar yerinin en iyi şekilde düzenlenip alıcı ve satıcıyı mağdur etmeden alım satım yapma imkânı sağlanacağını bildirerek, satıcıların konulan kurallara uydukları takdirde hiçbir problem yaşanmayacağını ifade etti.

Diğer yandan, belediye mezbahasında kurban kesimlerinin ücretsiz olarak yapılacağı açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN