Kur'an Kursları 28 Eylül'de Açılıyor

PAYLAŞ

İl Müftüsü Muhittin Oral, Kur’an kurslarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele ve salgının muhtemel etkilerinin azaltılmasına yönelik tedbirlere riayet edilerek hizmet vermeye başlayacağını bildirdi. 
 
Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Kur’an kurslarında sosyal mesafe, maske takma ve kişisel temizlik kurallarına titizlikle riayet edileceğini belirtti. 
İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen 2020-2021 eğitim-öğretim yılı hazırlık toplantısında Kur’an kursu öğreticilerine seslenen İl Müftüsü Oral, 4-6 yaş grubu çocuklara, engellilere, ev hanımlarına, üniversite öğrencilerine ve çalışanlara yönelik kursların 28 Eylül Pazartesi günü açılacağını söyledi. 
İl Müftüsü Muhittin Oral, Kur’an kurslarında derslerin seyreltilmiş ve dönüşümlü olarak verileceğini kaydederek şu ifadelere yer verdi, “Kur’an kurslarımızda dersler birkaç sınıfın bir araya gelmesi ile ortak şekilde yapılmayacak. Sıra düzeninde sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde birer boşluk bırakılarak gerçekleştirilecektir. Sınıf içinde toplu olarak yüksek sesle okuma ve talim çalışmaları yapılmayacaktır. 
Derslerde Kur’an-ı Kerim, kitap, kalem kişiye özel olacak, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılmayacaktır. 4-6 yaş grubu kursları hariç kurs koridorları, sınıfları ve kursun diğer mekânlarında su dışında içecek ve yiyecek tüketilmesine izin verilmeyecektir. Kurslara ziyaretçi alınmayacak. Kur’an kurslarına 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların kaydı yapılmayacaktır.  
Bir sınıfta aynı anda en az 5 en fazla 9 öğrenci bulunabilecek. Öğreticiler öğrencilerle randevulu veya dönüşümlü sisteme göre dersleri gerçekleştirecektir.  
Kurslarda bulunan sınıf, mescit, tuvalet ve abdesthaneler günde en az bir defa temizlenecek ve sık sık havalandırılacaktır. Ayrıca, kapı kolları, elektrik düğmeleri, masa, sandalye gibi sık dokunulan yüzeyler düzenli olarak dezenfekte edilecek ve temizliği sağlanacaktır.” 
Toplantıya Giresun İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şefi Yunus Taşkın ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı. 
Kayıtlar hafta içi 11.00-15.00 arası Kur'an kurslarında öğreticiler tarafından ve https://dibbys.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN