Köydes ve Afad Değerlendirme Toplantısı

Vali Enver Ünlü'nün başkanlığında 2022 yılı KÖYDES ödeneklerinin kullanımı ve yapılacak çalışmaların da ele alındığı değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

PAYLAŞ

Vali Enver Ünlü'nün başkanlığında 2022 yılı KÖYDES ödeneklerinin kullanımı ve yapılacak çalışmaların da ele alındığı değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda 30 Mayıs Pazartesi günü saat 14.40’de Vali Ünlü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ve Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, Kaymakamlar, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin ve icracı kurumların en üst düzeyde temsilcileri katıldı.

Toplantıda; Giresun’da 2020, 2021 yılları ile 2022 yılının ilk beş ayında meydana gelen (yağmur, kar, heyelan, su taşkını vb. gibi) doğal olaylar sonucu oluşan hasarların giderilmesi için yapılan çalışmalar ile 2022 yılı KÖYDES ödeneklerinin yerinde ve zamanında kullanılması için yapılması gereken hususlar ele alındı.

Giresun’da yaşanan afetin izlerinin silinmesi için yapılan çalışmalar ile KÖYDES kapsamında yapılan çalışmamaların takibinin titizlikler yapılmasını isteyen Sayın Valimiz, hazırlanan projelere zaman kaybetmeksizin başlanılmasını ve devam eden çalışmaların da bir an önce sonuçlandırılması için Kaymakamlar ve ilgili kurum amirleri başta olmak üzere tüm teknik ve idari personellerin de sahada ve masa başında çalışmalarını aksatmadan devam ettirmeleri talimatı verdi.

Bu çalışmaları yerine getirirken de planlama, koordinasyon ve değerlendirmenin vazgeçilmezleri olacağına vurgu yapan Sayın Valimiz, programın oluşturulmasında; bölge, il çevre düzeni ve İl Özel İdaresi stratejik planlarıyla ilin yıllık yatırım programına uygun projelere öncelik verilmesini, projelerin seçiminde uzun vadeli çevresel etkiler ve ekolojik dengenin de gözetilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN