'Kesin Proje' Aşamasına Geçildi

PAYLAŞ

Giresun Merkez ile Dereli, Keşap ve Duroğlu’nun uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan proje için önemli bir adım daha atıldı.

Proje kapsamında; DSİ Genel Müdürlüğü, DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü ve DSİ Giresun Şube Müdürlüğü heyeti Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu' nu ziyaret etti. Ziyarette uzun yıllar su sorunu yaşatmayacak olan projenin detayları ele alındı.

Daha sonra ise ikinci aşamada heyet tarafından yapılan saha ziyareti yapılarak, içme suyu arıtma tesisi, depo yerleri ve hat güzergahları belirlenip kesin proje aşamasına geçildi.

Su arıtma işleminin ardından halkın hizmetine sunulacak olan bu projeyle birlikte Belediyenin elektrik pompaları devreden çıkacak ve terfi işlemine de gerek kalmayacak. Giresun Belediyesi yüksek elektrik maliyetini en az seviyeye düşürecek ve aynı zamanda elektrik kesintisiyle ortaya çıkan su kesintisi de tarih olacak. Hayata geçecek olan arıtma işlemiyle de 7 gün 24 saat içme suyu kalitesi kontrol edilecek ve şehre Avrupa Birliği normlarında içme suyu verilecek.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, kaliteli içme suyu temim etmenin en önemli görevleri olduğunun altını çizerek, bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN