Kaynakçı Sınavı Yapıldı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda Mesleki Yeterlilik Belgesi çelik kaynakçı sınavı Giresun Alsan Orman Ürünleri ile Eksen İnşaat firmalarında gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda Mesleki Yeterlilik Belgesi çelik kaynakçı sınavı 12.01.2018 Cuma günü Giresun Alsan Orman Ürünleri ile Eksen İnşaat firmalarında gerçekleştirildi.
Teorik sınavın Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldığı çelik kaynakçı sınavları, gazaltı ve elektrot kaynakları şeklinde uygulamalı olarak Keşap ilçesinde okul sıraları imalatı yapan Giresun Alsan Orman Ürünleri ile Giresun Büyük Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Eksen İnşaat firmasında gerçekleştirildi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın’ın da takip ettiği sınavlarda başarılı olan meslek çalışanları belge almaya hak kazandılar.
Sınav aşamasını değerlendiren Eksen İnşaat firma yetkilisi işadamı Dursun Öztürk;”Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde zorunlu olan ve uyulmadığı taktirde cezası olan bu belgenin alınması için öncülük eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederiz.”dedi.
Giresun Alsan Orman Ürünleri A.Ş. yetkilisi Özgür Mert;”Biz kamuya okul sırası imal eden bir firma olmamız münasebetiyle kanunlara uygun belgeler düzenlenmesine özen göstermekteyiz. Mesleki Yeterlilik Belgesinin zorunlu hale gelmesi sonucu Giresun’da bu süreci yönlendiren ve organize eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın  programında sınavlarımız gerçekleştirilmekte ve çalışanlarımız belgelerine kavuşmaktadır.Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ederiz.”diye konuştu.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın ise; “Mesleki Yeterlilik Belgesi süreci devam etmektedir. Firmalarımızdan gelen talepler doğrultusunda inşaat ve metal ürünleri ağırlıklı süren sınavlarımız ile ilgili bilgi almak isteyen işletmelerin Odamız ile irtibata geçmeleri yeterli olacaktır.Diğer yandan 2018 sonundan 2020 yılına kadar uzatılan belge maliyetine teşvik uygulamasından firmaların faydalanabilmesi  önceliklerimizdendir.Maliyet teşvikinin iki yıl daha sürecek olması şuan 81 olan ancak kısa sürede 500-600 mesleği kapsaması beklenen Mesleki Yeterlilik Belgesi için firmalarımız ve çalışanlarımızın işi sıkı tutmaları gerekmektedir.”açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN