Karasam'dan Bilgilendirme Toplantısı

PAYLAŞ

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı bir araştırma ve uygulama Merkezi olan Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) 2020 yılı faaliyet programı bilgilendirme toplantısı yapıldı

KARASAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı toplantıda şu açıklamalarda bulundu.

 

 

KARASAM olarak yönetmeliğimizde tanımlanan faaliyet alanları çerçevesinde bir yandan bilimsel ve akademik çalışmalarımızı yürütürken,  diğer yandan da bulunduğumuz şehrin tüm değerlerine sahip çıkıp, bu değerleri bilim dünyasına kazandırmayı, kent insanıyla işbirliği içerisinde projeler geliştirmeyi hedeflerimiz arasına koyduk.

Bu çalışmaları yaparken elbetteki Üniversite yönetiminin bizlere verdiği destekle birlikte içinde bulunduğumuz bu tarihi binanın konumunun etkisi de göz ardı edilemez. Zira binanın tarihi atmosferi, şehrin tam da merkezinde bulunması kent insanının etkinliklere katılımını da pozitif yönde etkilemektedir.

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz bütün etkinliklerimizi sizlerin kıymetli destekleriyle kamuoyuyla paylaşma fırsatımız oldu. Bunun için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Merkezimizin bundan 4 yıl önce başlattığı Üniversitemiz Giresun Değerlerine Sahip Çıkıyor programı kapsamında ilimizin kültürel değerlerini bilimsel alana taşımak ve kent arşivine kazandırma çalışmalarını sürdürmektedir.

Geçtiğimiz dönemde sizlerle paylaştığımız gibi Giresun Değerlerine Sahip Çıkıyor I. Cilt kitabımız yayıma hazırlandı.Kitabın  ekinde ise Görele Belediyesi işbirliği ile merhum şairimiz Ahmet Kaçar’ın  Cihan Unat tarafından bestelenen 4 yeni şarkısı ve şiirlerinden oluşan bir müzük albümü  yer alacaktır. Bu kitap ve albüm 11 Mayıs 2020 tarihinde şairin ölüm yıldönümünde tanıtılacaktır.

5.Üniversitemiz Giresun Değerlerine Sahip Çıkıyor programı Giresun Öğretmen Okulu Mezunu Emekli Öğretmenlere Saygı Günü temasıyla 11 Mart 2020 Çarşamba günü Güre Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Çoğunluğu il dışından gelecek olan 150 emekli öğretmenimizin katılımıyla yapılacak olan etkinlik kapsamında ; Merkezimiz ile Giresun Belediyesi ve Giresun Öğretmenevi işbirliğinde Giresun Öğretmen Okulu’nun Eğitim Ve Öğretim Yolculuğu -1962-1976 adlı arşiv kitap hazırlanmıştır. Öğretmenler bu kitapları Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencilerine armağan edecektir.

6. Üniversitemiz Giresun Değerlerine Sahip Çıkıyor programı Dünya Şiir Günü kapsamında Bir Şair Bir Şiir temasıyla 20 Mart Cuma günü saat 15.00’de tarihi binada gerçekleşecektir. Burada Giresunlu şairlerimiz kendi şiirlerini seslendireceklerdir. Diğer çalışmlarımızda olduğu gibi bu program kapsamında Bir Şair Bir Şiir adlı Giresunlu şairlerimizin tamamının araştırılıp bir antoloji yayımlanması planlanmaktadır.

Merkezimiz yerel çalışmalara önem verirken elbette ulusal ve uluslararası ölçekte bilimsel çalışmalarını da sürdürmektedir.

Bu bağlamda 5-6 Mayıs 2020 günü merkezimiz ve İKSAD işbirliğinde 4. Karadenize Kıyısı Olan  Ülkeler Sempozyumu yurtiçi ve yurt dışından 100 bilim insanının katılımıyla Giresun Üniversitesinde gerçekleşecektir. İki gün ilimizde konaklayacak olan katılımcılar sosyal gezi programı çerçevesinde ilimizin turistlik yerlerini de görme imkanı bulacaktır. Ayrıca sempozyum süresince Giresunlu sanatkarlarımız yerleşkede kendilerine tahsis edilecek alanda eserlerini sergileyebileceklerdir.

KARASAM’ın geleneksel Uluslararası Karadeniz Sempozyumu, Karadeniz Havzasında Sokak Ekonomisi teması ile  5-6 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşecektir.

Malta Devlet Bakanının katılımı ile  DOKAP ve Giresun Belediyesi işbirliğinde gerçekleştireceğimiz bu uluslararası sempozyuma 30 farklı ülkeden bilim insanı iştirak edecektir.

Bu ve bunun gibi sempozyumların ilimize sosyal,kültürel , ekonomi ve turizm açısından fayda sağlayacağı inancındayız.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN