Karan: Fındık Fiyatı En Az 3,5 Dolar Olmalı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2022 yılı mahsulü fındığa üreticinin yüzünü güldürecek, iyi bir taban fiyat beklediklerini ifade etti.

PAYLAŞ

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2022 yılı mahsulü fındığa üreticinin yüzünü güldürecek, iyi bir taban fiyat beklediklerini ifade etti.
Karan, AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı’ya fındık fiyatının en az 3,5 dolar bandında bir rakamdan açıklanması gerektiğini iletti. AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı beraberindeki Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer ve bazı partililerle Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette fındık başta olmak üzere gündeme dair konularda istişarede bulunuldu.
İl Başkanı Tatlı’ya fındık üreticilerinin sıkıntı ve beklentilerini aktaran Ziraat Odası Başkanı Karan, bu yıl astronomik fiyatlardan dolayı üreticilerin bahçelerine gübre atamadığını ve artan girdi maliyetleri hesaplandığında bir kilogram fındığın maliyetinin neredeyse şu anda serbest piyasada işlem gören fındık fiyatına denek geldiğini ifade etti.
Karan, “Fındık fiyatı açıklanırken yeniden 17 lirayı gören dolar kuru, artan girdi maliyetleri ve üreticilerin refah payı çok iyi hesaplanmalıdır. Fındık fiyatı üretici hasat için bahçesine girmeden ve en az 3.5 dolar banında bir fiyattan açıklanmalıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetlerinin her zaman fındık üreticisinin yanında olduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı ise, “ilk toplantısını geçtiğimiz gün gerçekleştiren TBMM Fındık Çalışma Grubu, fındık üreticimiz adına en hayırlı kararları alarak, Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye bakanımızda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunacaktır. İnşallah sayın cumhurbaşkanımız da hasat öncesi fındık taban fiyatını kamuoyuyla paylaşacaktır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN