Karan'dan Rekabet Kurumuna Davet

NE HİKMETSE FINDIK FİYATI YÜKSELMİYOR

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin "2018 yılı biter bitmez TMO fındık stoklarının satışa açılması söz konusu değildir. Üreticimizin elinde fındık olduğu sürece stoklarımızı koruyacağız ve satışa açmayacağız” açıklamasını üreticinin korunması adına olumlu bir adım olduğunu ifade etti.

Bakan Pakdemirli’nin bu açıklamasının ardında TMO stoklarındaki fındığa sulananların heveslerinin kursaklarında kaldığını kaydetti.

Fındık üreticileri adına Bakan Pakdemirli’ye teşekkür eden Karan, TMO stoklarındaki fındığın artık piyasada bir spekülasyona neden olmayacağını ve TMO üzerinden artık hiç kimsenin hesap yapmayacağını ifade etti.

NE HİKMETSE FINDIK FİYATI YÜKSELMİYOR

Karan, düşük rekolte ve dolar kurundaki artışa rağmen serbest piyasada fındık fiyatının 12.50, 13 lira bandına çakılı kalmasına da değinerek, bunun mutlaka ve mutlaka araştırılması gerektiğini vurguladı. Tekelci firma tarafından fındık fiyatının kontrol altında tutulduğunu savunan Karan, “Bunun adı da fındıkta fırsatçılık demektir” dedi.

Fındık fiyatı üzerinden yapılan spekülasyonların araştırılması için yaptıkları çağrılara kulak verilmesini isteyen Karan, bir kez daha Rekabet Kurumu’nu göreve davet etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN