Kanser Farkındalık Yürüyüşü

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Görele İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından meme kanseri farkındalık ayı çerçevesinde ‘Kanser Farkındalık Yürüyüşü’ düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüşe katılan Belediye Başkan Vekili  Mustafa Çınar, Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve Görele Ortaokulu öğrencileri ile ellerinde ‘her gün 10 adım için aracını tuzağa park et, bebeğiniz için geleceğe en iyi yatırım anne sütüdür, tarama bir gününü kanser ömrünü alır, hayatınızı değil sigaranızı söndürün, hareketli yaşayın’ pankartıyla Hayrullah Koç Parkına kadar yürüdü.
Her insanın rutin olarak kanser taraması yaptırması gerektiğini belirten Çelik, “İnsanların tarama bir gününü, kanser ise ömrünü alır. Hayatımızı değil, kötü alışkanlıklarımızı söndürmeliyiz. 
Hayata daima bakış açımız bu olmalıdır. Ne yazık ki kanser, günümüzde modern tıptaki gelişmelere rağmen dünyada birinci ölüm nedenleri arasında yer alarak önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemde ki yerini korumaktadır. Kanser her yaşta görülebilir bir sağlık sorunudur. Bu nedenle kanserde erken tanı önemli noktada yer almaktadır. Bunun için İlçe Sağlık Müdürlükleri halk sağlığına her zaman önem vererek, ücretsiz olarak kanser taramaları yapmaktadır” dedi.
Belediye Başkan Vekili Mustafa Çınar ise, “Bu yürüyüşün amacı kanserde farkındalık oluşturmaktı. İnşallah amacına ulaşmıştır” dedi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN