'Kadın Danışma Merkezi' Hizmete Başladı

PAYLAŞ

Giresun’da yaşayan kadınlara sosyal, psikolojik ve hukuki anlamda destek verecek olan Belediye  Kadın Danışma Merkezi hizmete başladı.

Sultan Selim Mahallesi Şaircan Sokak No: 14’de (Serenti otel yanı) hizmet verecek olan Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılışa Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri katıldı.

Belediye Başkanı  Aytekin Şenlikoğlu, bu merkezin kadınlar için bir kurumdan çok, kendilerini ait hissedecekleri güvenli bir yer olacağını kaydederek: “Onlara hem hukuki hem de psikolojik destek hizmeti verilecek. Kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, kadınlar açısından hayatı paylaşacak ve kolaylaştıracak adımları tek tek atacağız. Kadın Danışma Merkezimiz kadınlara birçok alanda hizmet verecek. Bunlar arasında, sosyal hizmet danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, hukuki danışmanlık, sığınma evine yönlendirme ve yerleştirme, kadınların yararlanabilecekleri sosyal, kültürel, sportif etkinlikler ve eğitimler hakkında bilgilendirme, şiddetle mücadele konusunda kurumlarla iş birliği yürütme gibi alanlar olacak.” dedi.

Şiddet gören ya da şiddete uğrama riski olan, yasal haklarını öğrenmek isteyen, sosyal, psikolojik, ekonomik ve hukuki desteğe ihtiyaç duyan her kadın Kadın Danışma Merkezi’ne başvuru yapabilecek.

Diğer yandan, ‘Kadın Danışma Merkezi’ ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün ardından açılarak daha anlamlaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN