İş Güvenliği Kanununa Dair Açıklamalar

PAYLAŞ

İş Güvenliği Uzmanı Ayşe Dizdar iş güvenliği kanununa dair açıklamalarda bulundu.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenligi kanununa göre işverenlerin ve çalışanların hak ve yükümlülükleri net bir şekilde belirtilmiştir. Kanunun amacı ; İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir. 
İs Sağlığı ve Güvenligi Uzmanı Ayşe Dizdar  yaptıği açıklamada; İş kazalarının yoğun olarak yaşandığı ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusu önem kazanmaya başlamıştır. Ancak yapılan araştırmalara ve istatistiklere göre işveren ve çalışanlarımızın bu konudaki hassasiyetlerini biraz daha arttırmaları gerektiğini düşünmekteyiz. Unutmayalım ki iş kazalarının %98 i alınan tedbirler ile önlenebilmektedir. 
1 temmuz 2020 tarihinde geçerli olmak üzere kamu kurumları ile 50 den az çalışanı olan ve az tehlikeli  sınıfta yer alan iş yerleri için iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü koronavirüs nedeniyle 31 Aralık 2023 tarihine kadar ertelendi. 
Ancak çalışan sayısına bakılmaksızın tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan tüm özel sektör iş yerleri ile az tehlikeli sınıfta yer almakla birlikte 50 veya daha fazla çalışanı olan özel sektör iş yerlerinde  iş yeri hekimi ve is güvenliği uzmanı görevlendirme/ çalıştırma zorunluluğu ise aynen devam etmektedir. 
Dizdar açıklamalarını; tecrübelerinize guvenip canınızı tehlikeye atmayın ,bir anlık dalgınlık tüm tecrübelerinizi çürütebilir. İnsan hayatına verilen önemin altıni çizerek eğitimli personellerin yetiştirilmesi, firma sahiplerinin yeni çıkan mevzuatlara kadar bilgilendirilmesi gibi birçok konu biz uzmanlar tarafından uygulanmaktadır.  Kaza temenni ederek değil tedbir alarak önlenir. Sağlığınız ve güvenliğiniz bizim için çok önemli" Diyerek tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN