İGM Mart Ayı Toplantısı Yapıldı

PAYLAŞ

Vali Harun Sarıfakıoğulları, İl Genel Meclisi (İGM) Toplantısına katıldı.

Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın tarafından yapılan çalışmalar ve yatırımların son durumu hakkında meclise bilgi sunuldu.

Gündem maddelerinin okunmasının ardından İGM Toplantısının açılışını yapan Vali Sarıfakıoğulları, sözlerine; “Burada öncelikle Suriye’nin İdlip kentinde şehit düşen Mehmetçiklerimize ve tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” diyerek başladı.

Mahalli müşterek ihtiyaçların uygulanabilir bütçe disiplini içerisinde, İGM’de alınan kararlar da dikkate alınarak, mevcut imkânlar ölçüsünde gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Sarıfakıoğulları, İGM üyeleri ve alınan kararların alanda uygulanması noktasında gösterdikleri çabalardan dolayı İl Özel İdaresi personellerine teşekkür etti.

Vali Sarıfakıoğulları; “2019 yılı içerisinde toplamda 249.5 milyon TL bir harcamamız söz konusu oldu. Bu harcamalarımız çerçevesinde 112 Acil Hizmet Binamızın geçici kabulünü gerçekleştirdik. Geçen hafta başında, yine tefrişini temin ettik ve önümüzdeki günlerde taşınacağız. Bu mekanın teknik donanımını bakanlığımız bizzat yapıyor. Yine güçlendirmeye ihtiyaç duyulan okullarımızın tespiti yapıldı. Yaklaşık bir yıldır süren bir çalışma ile bakanlığımız nezdinde bu çalışmalar tamamlandı. Hedefimiz 2020 yılı içerisinde başlayarak bu 9 okulumuzu 2021 yılı sonu itibari ile tamamlamaktır. İki hayırsever hemşerimiz okul yapma sözü verdiler ve yine bir sivil toplum kurumumuz da bu 9 okul içerisinde olmayan bir meslek okulunu yapmayı bize taahhüt etti. Böylelikle bu 3 okulumuzu da 2020 yılı içerisinde inşallah hayırseverlerimizin desteği ile hayata geçireceğiz. Bunun dışında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından da ayrıca ilimize bir okul yapma taahhüdünde bulunuldu. Bununla ilgili protokol ve akitlerimizi de yapacağız. Özellikle hayırseverlerimizin bu konudaki desteğini almak amacı ile önümüzdeki haftanın sonu itibari ile hemşerilerimizi ziyaret edeceğiz. Sizlerden de destek bekliyoruz bu konuda. Bu güçlendirmeye muhtaç okullarımızın tamamını hayırseverlerinde katkısıyla el birliği ile yapacağız” diyerek Teyyaredüzü Mahallesinde ki İl Özel İdare Hizmet Binası ile ilgili olarak da “Yine devam çevre düzenlemesi ve iç bölümlerinde çalışmalar devam eden hizmet binamızda yaklaşık % 90 gibi bir fiziki gerçekleşme söz konusudur. Daha çok tefrişatı hariç elektrikasyona yönelik bir eksikliğimiz söz konusudur. Herhangi bir gecikme olmadığı takdirde Mayıs ayında meclis toplantımızı orda yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Zeytinlik evleri ile ilgili yapılan çalışmaları da değerlendiren Vali Sarıfakıoğulları “Zeytinlik semtinde 2. Etap restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. 33 binanın restorasyonu tamamlandı.  2. Etap proje dahilinde sokak sağlıklaştırmalarımız da tamamlanmak üzeredir. Burada, Giresun için gelecek kuşaklara keyifle devredebileceğimiz, gerçekten tarihi kayıtları, mirasları da yansıtabileceğimiz yepyeni bir yüz ortaya çıkıyor. Bu sebeple de sizlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Giresun’un tarihini yansıtan modern bir alan oldu.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2 milyon TL.lik ayrılan bir ödeneğimiz var. Onu da aynı bölgede kullanacağız. Belediye başkanlığımızla beraber yoğun bir turizm hareketliğine ev sahipliği yapacak bir mekanı karşılamış olacağız” diye konuştu.

Giresun’da yıl içerisinde gerçekleştirilen çeşitli kamu yatırımlarının da bulunduğunu ifade eden Vali Sarıfakıoğulları “Burada yine askeri savunma yatırımlarının dışında İl Sağlık Müdürlüğümüze ait binanın onarımı yıl içinde tamamlandı. Piraziz İmam Hatip Ortaokulumuz ve  Teyyaredüzü İmam Hatip Ortaokulumuzun yapımı son aşamadadır. Mart ayının sonunda Piraziz İmam Hatip Ortaokulumuzu teslim alacağız.  Yine ilköğretim okullarımız içerisinde Şebinkarahisar İmam Hatip Lisemiz, fen lisesi, kapalı spor salonumuz, Keşap Anadolu Lisesi pansiyon yapımı, Espiye atölye binası yapımımız halen devam etmektedir ve  bunları da takip ediyoruz” diyerek katkılarından dolayı İGM üyelerine teşekkür etti.

Vali Sarıfakıoğulları’nın konuşmasının ardından İl Genel Meclis Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN