İçme Suyu Hattına Yenileme

PAYLAŞ

Giresun Belediyesinin daha sağlıklı ve daha güvenli içme suyu için şehir içme suyunda kullanılan asbest borularının yenilenmesi konusunda başlattığı çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor.

Gedikkaya Bölgesinde devam eden çalışmanın ardından, şimdi de Çıtlakkale Mahallesi’nde boru yenileme çalışması başlatıldı.

Üst camii mevkiindeki su deposundan başlayan ve 650 metreyi bulan çalışma sahil yolunda sona erecek.

Sağlıksız ve kırılgan bir malzeme olduğu için kayıp kaçak başta olmak üzere birçok sorunlara yol açan ve insanların sağlığını tehdit eden asbestli boruların yerine, uzun ömürlü ve sağlıklı polietilen boru döşendiğini ifade eden Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, önceliklerinin insan sağlığı olduğunu kaydetti.

Başkan Şenlikoğlu: “Sağlık açısından belirli temel kriterleri taşımayan su da toplumlar için hastalık kaynağı olabilmektedir. İnsan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu bilinen asbest boruları değiştirerek içme suyu hattını yeniliyoruz. Kısa sürede önemli mesafe kat ettik. Hedefimiz ve planlamamız asbest boruyu Giresun gündeminden çıkarmak.’’ diyerek, asbest boruların değiştirilmesi ile birlikte su kayıplarının azalacağını, şebeke arızalarının en aza indirileceğini ve daha sağlıklı su içileceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN