İçme Suları Birliği Başkanlığı Seçimi Yapıldı

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun İli Katı Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği’nin 2020 Ekim ayı olağan Meclis Toplantısına katıldı.

Valilik toplantı salonunda  gerçekleştirilen toplantıda; Birlik Tüzüğü’nün 10’uncu maddesi gereğince “Birlik Başkanı” ve 15’inci Maddesi gereğince “Birlik Encümeni” seçimleri yapıldı.  

Divan Başkanlığına seçilen Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu’nun teklifi ile Birlik Başkanlığı’na tek aday olarak gösterilen Vali Enver Ünlü, gündemin 3’üncü, Birlik Tüzüğü’nün 10’uncu maddesi gereğince oy birliği ile Giresun İli Katı Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği Başkanlığı’na seçildi.

Toplantı gündeminin 4’üncü, Birlik Tüzüğü’nün 15’inci Maddesi gereğince bir yıllığına görev yapmak üzere Vali Enver Ünlü ile birlikte en fazla nüfusa sahip 6 ilçe belediye başkanının üyeliklerinden oluşan Birlik Encümeni seçimleri yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Ünlü “Giresun İli Katı Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği gerçekten Giresun için önemli bir birlik, bu birlik önemli bir görev ifa ediyor. Sizlerin desteğiyle ancak bu işin üstesinden gelebileceğimize olan inancımı tekrar ifade ediyorum ve sözlerimin başında öncelikle Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza bir teşekkür borcumuz olduğunu ifade etmek istiyorum.

Hepinizin, hepinizin olmasa bile pek çoğunuzun malumu özellikle afete maruz belediyelerimiz çok yakından biliyor süreci, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Giresun İli Katı Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği'nin işlevini aksatmadan sürdürmesi için elinden gelen her türlü desteği bizlere sağlamıştır.

Belediyelerimizin katı atık birliğine olan borçlarının hibe ve kredi marifetiyle çözümü gündeme gelmişti. Sayın Bakanımız böyle bir çözüm yolu buldu ve bu konuda da başta İller Bankası Genel Müdürü olmak üzere gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi ve kendisi de buradayken bu süreç tamamlandı. Sayın Bakanımıza her konuda olduğu gibi bu konuda verdiği destek ve katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyorum.

Hepinizin malumu olduğu gibi Giresun İli Katı Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği yapılan ihale ile özel bir firmaya devredilmişti. Gerçekten bu ihaleyi alan firma Türkiye'de ki alanında en iyi ve en saygın firmalardan biridir. Hayırlı olsun. Bu konuda da yine katkılarından dolayı Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza bir kez daha teşekkür etmemiz gerekiyor” dedi.

Birliğin organlarına yapılan seçimlerin ardından; 2021 Yılı (A) Gelir-Gider Bütçesi, 2021 Yılı Bütçe Kararnamesi, İLBANK kredi ve hibe tutarının ödeme planı ve kalan borçların yapılandırılması, katı atıkların belediyelerce tesislere taşınması, birlik personellerinin çalıştırılma usulleri gibi gündemde yer alan konular görüşülerek karara bağlandı.

Birlik encümen üyelerinin dilek ve temennilerinin ardından toplantı sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN