Hizmet Vermeye Hazırlanıyor

PAYLAŞ

Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Merkez Çınarlar Mahallesi’nde hazırlık çalışmaları devam eden “Bi Nefes Cafe” yi ziyaret etti.

Özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarına göre, kafe olarak kullanılmak üzere restore edilen binada incelemelerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları; “Özel gereksinimli bireylerin en temel ihtiyaçları, mesleki eğitim ve akabinde istihdam edilmeleridir. Bu tür işletmelerle de İstihdam edilemeyen özel gereksinimli bireylerin sosyal bir ortamda korumalı olarak üretime katılabilmeleri ve sosyal aktivitelere katılarak bütünleşmeleri hedeflenmektedir” diyerek projenin önemine vurgu yaptı.

Çalışmalar hakkında Vali Sarıfakıoğulları’na bilgi aktaran Giresun Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Osman Şeyranlıoğlu, hayata geçirilen bu projenin amacının özel gereksinimli bireylere istihdamı sağlamak olduğunu ve Giresun da bir ilk olarak açılacak olan “Bi Nefes Cafe” ile Giresun ilinde zihinsel engellilere yönelik tutum ve anlayışın değişeceğini ifade etti.

Başkan Şeyranlıoğlu, engellilerin üretime katılarak iş sahibi olmaları ve kendileriyle etkili bir iletişim kurulabilmesini sağlamak adına bu projenin önemli bir adım olduğunu söyleyerek; “Bu proje, engelli bireyler ile engelsiz bireyleri kaynaştırarak, meslek edinmiş ve beceri kazanmış bireyler olarak toplumda üretken hale gelmeleri bakımından yardımcı olacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN