Halka Açık İftar Yemeği Verildi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin de katılımıyla, Valilik tarafından halka açık iftar yemeği verildi.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Milli Savunma Bakanı  Nurettin Canikli’nin de katılımıyla, Valilik tarafından halka açık iftar yemeği verildi.
 
Giresun Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde:

Giresun Atatürk Meydanında 26 Mayıs Cumartesi akşamı, Valiliğimizin düzenlediği iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
İftar programına katılmak üzere hava yolu ile Giresun’a gelen Milli Savunma Bakanı  Sayın Nurettin Canikli ve eşi Hanımefendi Hatice Canikli, Ordu-Giresun Havalimanında Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları ve il protokolü tarafından karşılandı.
 
İftar saatinden önce Atatürk Meydanına gelen Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve eşi Hanımefendi Hatice Canikli ile Vali Harun Sarıfakıoğulları, iftar yemeğine katılan vatandaşların masalarını tek tek dolaşarak selamladı.
 
İftar yemeğinden önce  kısa bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, “Bugün şehit analarımızla, babalarımızla, gazilerimizle, yetim ve öksüz evlatlarımızla, engelli kardeşlerimizle, sevgi evimizin sevgi dağıtan, yüreği dağlar kadar büyük evlatlarıyla hep beraber bir aradayız. Bu mübarek ayda, bu mübarek günde bizi buluşturan Rabbimize hamdolsun. Değerli kardeşlerim bizler sizler için, devletimiz-milletimiz için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Sizlerin duasıyla, desteğiyle inşallah bu hizmet çıtasını daha ileri seviyelere taşıyacağız. Bunun için sizlerin dua ve desteğinize ihtiyacımız var. Ben hepinize merhametiniz, sabrınız bol olsun diyorum. Ramazanınızı tebrik ediyorum. Saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Allah’a emanet olun.” diyerek Milli Savunma Bakanı Canikli’yi konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet etti.
 
Milli Savunma Bakanı Canikli de vatan için nöbet tutan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarına ve tüm güvenlik güçlerine selam göndererek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Öncelikle Ramazanınızı tebrik ediyorum. Bizi bugün güzel bir Giresun akşamında, bu güzel meydanda iftar sofrasında bir araya getiren Rabbimize de hamddediyoruz Bu güzel sofrada bir araya gelebiliyorsak Allah’ın izniyle bu kahramanlarımızın oradaki vatan savunması ve tuttukları nöbetleri sayesinde oluyor. Biz burada huzur içerisinde görevimizi yerine getiriyor ve ramazanımızı icra ediyoruz.”
 
İstanbul’dan aday gösterilmesinin Giresun’dan, Giresunlulardan  ayrıldığı anlamını ifade etmediğini belirten Milli Savunma Bakanı Canikli, “Ben Giresunluyum, dolayısıyla  ölene kadar Giresun’a hizmet etmeye devam edeceğim. Görevimiz ne olursa olsun sonuna kadar Giresun’a hizmet etmeye devam edeceğiz.
 
Türkiye'de son 16 yılda istikrarı yakaladı. Elbette bu süre içerisinde hem demokrasimizin hukuk sistemini kesintiye uğratmak isteyen birçok teşebbüs oldu, hem de ekonomideki dengeleri bozarak bu ülkeyi güçsüzleştirmek için birçok çabalar gerçekleştirildi, adımlar atıldı, hain bir takım teşebbüslerde bulunuldu. Bunların hiç biri hamd olsun başarılı olamadı. Milletin emanetine yapılan saldırıların hepsi milletimiz tarafından ve milletimizin emanetini yürüten Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki bu kadro tarafından Allah'ın izniyle def edildi, hepsi bertaraf edildi” dedi.

Türkiye'nin ekonomik dengelerini bozmaya yönelik bir takım adımlar atıldığını kaydeden Milli Savunma Bakanı Canikli, "Boşuna uğraşmayın; Birincisi 2005 yılında olmak üzere bugüne kadar sayısız ekonomimize yönelik olarak saldırılarla karşı karşıya kaldık. Bundan daha ağır tablolarla özellikle biz 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen akabinde yine ekonomik dengeleri bozmayı hedefleyen, özellikle yine döviz piyasasındaki dengeleri bozmayı hedefleyen bir takım içeriden ve dışarıdan saldırılarla karşı karşıya kaldık. Milletimizin duasıyla ve milletimizle birlikte hepsini etkisiz hale getirdik Allah'ın izniyle. Bundan sonra da aynısı olacak başaramayacaklar” ifadelerini kullandı.
 
"40 milyon kişinin turist olarak ziyaret ettiği bir ülkenin ekonomisini çökertemezsiniz” diyen Canikli konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Çok güçlü bir üretimin yapıldığı bir ekonomiyi çökertmek mümkün değil. Her yıl 1 milyon kişiye iş imkanı sağlayan  ekonomiye siz zarar veremezsiniz, kalıcı şekilde zarar veremezsiniz bunu herkes biliyor. Onun için milletimizin içi rahat olsun, bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak." dedi. 
 
Konuşmanın ardından Milli Savunma Bakanı Canikli, Vali Sarıfakıoğulları ve protokol üyeleri okunan ezan ile oruçlarını açtı. İftar programına Milli Savunma Bakanı Canikli ve eşi Hanımefendi Hatice Canikli, Vali Harun Sarıfakıoğulları, Milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, Vali Yardımcısı Recep Uzal, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hakan Yakın, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, Ak Parti İl Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, il protokolü, daire amirleri, şehit yakınları ve gaziler ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Milli Savunma Bakanı Canikli ve yenilen  iftar yemeğinin ardından  vatandaşlarla günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek sohbet etti.
 
Milli Savunma Bakanı Canikli Ordu-Giresun havaalanına gitmek üzere ilimizden ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN