Türkiye

Türkiye Haberleri

Şehirlerarası Yolcu Taşıyan Otobüs Denetimi Gerçekleştirildi

Şehirlerarası Yolcu Taşıyan Otobüslere yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirildi.

Giresun’da Çok Kuvvetli ve Şiddetli Sağanak Yağış Bekleniyor!

beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, Giresun çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51–100 Kg/m2), olacağı uyarısı yapıldı.

Giresun’da Beklenen Şiddetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre Giresun’da Salı günü çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Beklenen Hadise : Gökgürültülü Sağanak Yağış Beklendiği Yer : Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; 27.07.2021 Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Giresun ile Trabzon’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli (50–100 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Mesai Saatleri Normale Döndü

Giresun genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren mesai saatleri öğleden önce 08.00–12.00 ve öğleden sonra 13.00–17.00 olarak uygulanacak.

15.940 Araç Sürücüsüne Hız İhlalinden İşlem Yapıldı

Emniyet Genel Müdürlüğünce Hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla; 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde 2 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı Hız Denetimleri gerçekleştirildi, 15.940 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edilerek işlem yapıldı.

Alkol ve Uyuşturucu/Uyarıcı Madde Denetimi Gerçekleştirildi

Trafik güvenliğinin sağlanması, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, alkol ve uyuşturucu/uyarıcı madde kullanımına bağlı meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi amacıyla ülke genelinde özel denetim gerçekleştirildi.

Motosiklet Denetimi Gerçekleştirildi

Trafik güvenliğinin sağlanması, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, alkol ve uyuşturucu/uyarıcı madde kullanımına bağlı meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi amacıyla ülke genelinde özel denetim gerçekleştirildi.

Ülke Genelinde eş Zamanlı Uygulama

ülke genelinde eş zamanlı “Huzurlu Sokaklar ve Narkotik Suçları Önleme Uygulaması” yapıldı.

Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince ülke genelinde eş zamanlı olarak “Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması” yapıldı.

Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Radarla Hız Denetimi Gerçekleştirildi

Hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla; 17-18 Nisan 2021 tarihlerinde 2 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı Hız Denetimleri gerçekleştirildi.

Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı

meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Fındıkta Külleme Hastalığı ile Mücadele Zamanı

Fındık bahçelerimizde yoğun zarar yapan Fındıkta Külleme Hastalığına karşı; 24 Nisan 2021 tarihinden itibaren fındığın gelişimi takip edilerek meyve (çotanak) bağlama döneminde ilaçlı mücadeleye başlanabilir.

Toplam 1112 haber.