Türkiye

Türkiye Haberleri

Kuvvetli Lodos Fındık Bahçelerinde Hasara Neden Oldu

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2022 yılı mahsulü fındık ürününe zirai dondan sonra kuvvetli lodosun da zarar verdiğini bildirdi.

Fındık İhracatçılarının Genel Kurulları 22-23 Nisan’da Yapılacak

Fındık ihracatçılarının meslek örgütü olan ihracatçı birliklerinin genel kurulları 22 ve 23 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Eş Zamanlı Uyuşturucu Operasyonu

17 şahıs hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Kullanmak için Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve 6136 SKM suçlarından yasal işlem yapılmıştır.

Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması

1.126 aranan şahıs yakalandı, 57 şahıs gözaltına alındı, 229'u idari, 141'i adli olmak üzere toplam 370 şahsa adli ve idari işlem yapıldı.

Kuvvetli ve Yer Yer Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

Giresun’un İç ve yüksek kesimlerinde; Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklenmektedir.

Fındıkta Rekolte Tespiti ve Patoz Standardı İçin Çalışma

Ulusal Fındık Konseyi’nin (UFK) Ordu’da yapılan toplantısında özellikle fındıkta rekoltenin tespiti ve ayıklama da kullanılan patozlara standart getirilmesi konusunda yeni ve farklı çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Karadeniz Bölgesinde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!

Bu akşam saatlerinden itibaren Karadeniz Bölgesinde beklenen rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden; Batı Karadeniz'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/sa),

Ferrero Fındık’tan Aralık Ayı Tarımsal Uygulama Önerileri

Ferrero Fındık, sürdürülebilirlik programı Ferrero Değerli Tarım kapsamında çiftçilere onarıcı tarım uygulamaları öneriyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Karadeniz Bölgesi'nde beklenen yağışların; bu akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2), gece saatlerinden itibaren

Bin Dönüme 40 bin Fidan Kampanyası

Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) fındıkta verim ve kaliteyi arttırma çalışmaları kapsamında bu yıl “Bin dönüme 40 bin fidan” sloganı ile başlatılan kampanya da ilk fidan dikimini Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı.

Doka Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Vali Enver Ünlü, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)'nın bugün (27.10.2021) Trabzon’da gerçekleştirilen 145. Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Doğu Karadeniz'de Şiddetli Sağanak ve Kar bekleniyor

Orta ve Doğu Karadeniz'de halen devam eden kuvvetli sağanak yağışların 23.09.2021 Perşembe ve 24.09.2021 Cuma günleri Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de çok kuvvetli, bu illerin kıyı kesimlerinde

Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

Giresun Çevrelerinde Şiddetli Yağış Bekleniyor!

Meteoroloji 11.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre; Giresun ve çevrelerinde 21-22 Eylül tarihlerinde yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor.

Güvenli Eğitim Uygulaması

İçişleri Bakanlığı koordinesinde, mevcut huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, çocuk ve gençleri her türlü suçtan uzak tutmak ve korumak, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak, park-bahçe ve umuma açık işyerlerini denetlemek, çocukların dilendirilmesini önlemek, aranan şahısları yakalamak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak 16.09.2021 tarihinde 08:00-18:00 saatleri arasında okul ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde ve umuma açık işyerlerinde uygulama yapıldı.

Eş Zamanlı Güvenli Eğitim Uygulaması

İçişleri Bakanlığı koordinesinde çocuk ve gençleri başta kumar olmak üzere her türlü suçtan uzak tutmak ve korumak, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak,

Radarla Hız Denetimi

Yapılan denetimde; 25 bin 065 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edilerek işlem yapıldı.

Yük Taşıyan Araçların Denetimi Gerçekleştirildi

Yük Taşıyan Araçlara yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirildi.

Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Denetimi

Trafik kazalarını önlemek, sürücü ve yolcuların trafik güvenliğini arttırmak amacıyla 03-04-05 Eylül 2021 tarihlerinde arasında motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımına yönelik olarak ülke genelinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

Toplam 1112 haber.