Gürel: Bu Projeye Sahip Çıkalım

Giresun Kent Konseyi Başkanı Mürşit Gürel sıfır atık projesine tüm kesimlerin destek verilmesini ve projenin sahiplenilmesini istedi.

PAYLAŞ

Giresun Kent Konseyi Başkanı Mürşit Gürel sıfır atık projesine tüm kesimlerin destek verilmesini ve projenin sahiplenilmesini istedi. Gürel yaptığı açıklamada , Giresun Üniversitesi Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Sıfır Atık Projesinin önemli sonuçlar doğuracağını bildirerek: ‘’ Bu projenin amacı ülkemizin ve ilimizin en önemli sorunlarından birisi olan ve çevrenin korunması açısından büyük bir risk oluşturan atıkların insan ve çevre sağlığına etkilerini en aza indirerek etkin atık yönetiminin gerçekleştirilmesine, atıkların geri dönüşümüne , geri kazanımına ve bertaraf edilmesine katkı sağlamak, sıfır atık uygulamasını yaygınlaştırarak atıkları geri dönüşüm yoluyla ülke ekonomisine kazandırmaktır. Giresun Belediyesi Başkanı Sayın Aytekin ŞENLİKOĞLU ve Kent Konseyi olarak  bu projeye destek veriyoruz ve biran önce aktifleşmesi için gerekli aktivitelerin yapılması için iletişim kuruyoruz.‘’ dedi.

 

                            Projenin hedef grubu ise Giresun Üniversitesi öğrencileri ile personeli, Giresun’da bulunan ilköğretim okullarında eğitim alan ilkokul öğrencileri ile Giresun’da yaşayan vatandaşların oluşturduğunu kaydeden Gürel şöyle devam etti.’’ Proje kapsamında öncelikle bir açılış konferansı düzenlenmesi planlanıyor. Konferansa , Üniversite öğrencileri ve personeli , akademisyenler , kamu kurum ve kuruluşları , meslek odaları , sivil toplum örgütleri ve yerel basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri davet edilecek , projede gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler katılımcılara anlatılacak. Bununla birlikte şehirdeki tüm paydaşlardan projeyi desteklemeleri , proje kapsamında yürütülecek faaliyetlere katılmaları, gerekli duyuruları yapmaları , Giresun’ da yaşayan vatandaşlarda çevre bilincinin oluşturulması için Giresun Üniversitesi yerleşkelerinde konumlandırılacak olan üç adet akıllı geri dönüşüm otomatlarına öğrenciler ve üniversite personeli tarafından atılan her bir plastik  ve cam şişe ile teneke kutu atığı için , ödül olarak belirli bir miktar para yüklenecek olup böylelikle atıkların bilinçli bir şekilde bertaraf edilmesi konusunda farkındalık düzeyinin artırılması hedefleniyor.’’ Başkan  Gürel , projenin tanınırlığının artırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması adına proje için sosyal medya hesapları açılacağını , proje kapsamında satın alınacak olan dijital raket panolarda farklı tasarıma sahip ve çevre temalı görseller sergileneceğini , proje kapsamında yapılacak olan bilinçlendirme toplantıları ve çevre temizliği etkinlikleriyle ; geri dönüşüm , sıfır atık , çevreyi koruma faaliyetlerin ilişkin farkındalık çalışmaları yürütüleceğini ve özellikle yerel basın yayın kuruluşları vasıtasıyla kamuoyunun dikkatinin bu konuya çekileceğini ifade etti. ‘’Projenin bir önemli çıktısı olarak ,Giresun ilinde çevre yönetimi konusunda sistematik ve sürdürülebilir bir kaynak olması için Giresun İli Çevre Yönetimi Stratejisi ve Eylem Plan devreye sokulacak’’.

 

Diğer yandan , Giresun  Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkçe Topluluğu tarafından sıfır atık , geri dönüşüm ve çevre temalı bir tiyatro oyunu hazırlanacak. Proje kapsamında en az 5 ilkokul ve 250 ilkokul öğrencisinin tiyatro oyununun izlenmesi amaçlanıyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN