Görele'ye Modern Mezbahane Tesisi

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Görele Belediyesi tarafından ihale edilen ve karara varılan  mezbahane yapım işi projesi için Belediye Başkanı Tolga Erener, belediye mühendisleri ve yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı.

Belediye  tarafından hazırlanan ve DOKAP İdaresine sunulan 25 büyükbaş, 30 küçükbaş kesim kapasiteli mezbahane projesi Kalkınma Bakanlığınca kabul edilmişti. Belediye Başkanı Tolga Erener ve yüklenici firma tarafından kabul edilen Mezbahane projesinin sözleşmesi bugün imzalandı.

Son teknolojik alet ve ekipmanlarla donatılacak olan ve toplam bedeli 2 Milyon 640 Bin lira olan Mezbahane projesinin yapımına Haydarlı Köyü sınırları içerisinde başlanılacak.

Görele Belediye Başkanı olga Erener, önümüzdeki günlerde yapımına başlanılacak olan modern mezbahane projesinin yakın zamanda yapımının tamamlayıp hizmete açmayı hedeflediklerini belirterek, modern mezbaha projesinin ilçeye hayırlı, uğurlu olmasını diledi.  

Proje tamamlandığında mezbaha sorununun kökten çözüleceğini, sağlıksız koşullarda kesim yapılmasının önlenmiş olacağını ifade eden Belediye Başkanı Tolga Erener, “İlçemizde yapacağımız modern mezbahane projesinin hayırlısıyla protokolünü imzaladık. İnşallah önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı başlatacağız. En kısa zamanda projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. ‘Gıda Hijyeni ve Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları’ yönetmeliklerine uygun olarak yapacağımız mezbahanenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN