Giresunspor Kulüp Başkanı Sacit Ali Eren'den Önemli Açıklamalar

PAYLAŞ

Giresunspor Kulüp Başkanı  Sacit Ali Eren,  tesislerde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
“28 Mart’ta Kartal Titanic Otel’de Giresunspor yararına bir gece düzenleyeceğiz. Bu gecenin ana sebebi hem Giresunspor’a kaynak sağlamak hem de birlik beraberlik olgusunu hissettirmek, yaşattırmak ve geliştirmek. Artık şehir olarak, şehrimizin büyükleri, şehrimizin STK’ları, şehrimizde ticaret yapanlar, halkımız ve taraftarlarımız olarak bir araya gelmemiz, birlikte olmamız lazım.
Biz sezon başında iyi bir kadro kurup yola çıktık. Biz hepimiz bu takıma ve bu oyunculara güveniyoruz dedik. Bugüne bakacak olursak takımımız iyi bir yolda ilerliyor. Şu an için bazı şeyleri konuşmak erken ve 14 tane daha final maçımız var. Her maça kazanmak için çıkacağız ve en azından play-off hattında olmak için çaba harcayacağız.
Biz İstanbul’da düzenleyeceğimiz gece için 3 bin tane bilet bastırdık. Biletler 2 bin TL’den satışa çıkarıldı. Ülkemizin durumu ortada, esnaflarımız da rahat değil. 2 bin TL pahalı diye bazı eleştiriler geliyor ama 10 kişi bir araya gelip bilet alabilir. Burada önemli olan Giresunspor’a destek olmak. İlk günümüzden beri söylüyorum biz tek başımıza bir yere kadarız. Bir yere kadar tek başımıza gideriz. Bu iş tek başımıza bizim yapabileceğimiz bir iş değil. Bizim de gücümüz belli. Tüm taraftarlarımız, tüm halkımız ve esnafımız bu işe el atması gerekiyor. Valimiz, belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, ticaret odası, ticaret borsası, STK’lar ve tüm Giresunluların da bu işe önderlik yapmaları gerekiyor.
Biz 43 yıldır Süper Lig’i bekliyoruz. İlla olacak diye bir şey yok ama takımımız iyi bir ivme yakaladı. Stadyumumuz yeni sezonda açılıyor. Ne kadar destek olunursa o kadar iyiye gideceğimizi düşünüyorum. Özet olarak bakarsak yapılacak olan geceye ciddi bir katılım bekliyoruz. Bu işe sahip çıkmalarını bekliyoruz.
Bilet satışları için bazı görüşmeler yaptık. Burada Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na da büyük iş düşüyor. Giresun’da kayıtlı tahmini 2 bin 500 civarında esnaf var. Ticaret odası yapmak isterse bu işe önderlik yapabilir. Ticaret Odası Başkanı, herkesi çağırıp yemek düzenleyip herkese bilet konusunda çağrıda bulunabilir. Bunu zül değil de şehri müdafaa olarak görmek gerekiyor.
Giresunspor’un başka çaresi yok. Kalıcı geliri yok, dışarıdan bir şeyi yok. Bu geceye Giresunluların sahip çıkması gerekiyor. Benim gücüm buraya kadar.
“TRİBÜNLER YETER Kİ DOLSUN BİZ CEBİMİZDEN DE VERİRİZ”
Bilet fiyatlarını 10 TL yaptık. Bunun 5 TL’sini zaten Passolig alıyor. Bize de 5 TL kalıyor ama bu stadyumun bir günlük maliyetine bile yetmiyor. Biz gerekirse 5 TL’de yaparız yeter ki taraftar gelecek olduğunu göstersin. Taraftarlarımızı da bu konuda duyarlı olmalarına davet ediyorum. Yeter ki tribünleri doldursunlar biz cebimizden de ödemeye hazırız. 12 adamın artık devreye girmesi lazım. İlçelerin de şehrin takımına sahip çıkması lazım. Taraftarlarımızdan ilçelerin otobüs kaldırması konusunda talep geliyor. İlçe belediye başkanlarının da bu taleplere cevap vermesi lazım.
PETROL OFİSİ PROJESİ
Biz yeri bulduk, konuştuk, anlaştık, plan proje bitirdik. Bu projeyi de belediyeye sunduk. Başkanımızdan da gereğini yapacağından eminiz.
GİRESUN LİMANI
Bu konuda söyleyecek o kadar şey var ki ben siyasetçi değilim, hiçbir zaman da olmayacağım. Bu şehirde liman diye bir gerçek var hem de şehrin tam ortasında. Giresunspor’a yapılan yardımlardan dolayı mutluyuz diyorlar. Bize verdikleri para 600 bin TL iki yıllık otopark paramızı keserek verdiler. Bize bir para vermediler, kredi verdiler yani erken ödediler. Belki de kendi istedikleri gibi düzenlemek için ellerimizin, ayaklarımızın altı temiz olsun diye düşündüler. Giresun şu an depolarla dolu. Hatta yeni depoların da olacağı konuşuluyor. Baktığınızda şehrin ortasında böyle bir gerçek var, şehrin bir de Giresunspor diye bir gerçek var. Diğer takımlara limanların yaptığı belli, bizim limanımızın bize yaptığı belli. Bence biz Giresunlular olarak kendimizi ciddiye aldırtamıyoruz. Giresunlular olarak sessiz duyarsız kalıyoruz. Ben bazı şeylere sessiz ve duyarsız kalmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu limanda ihracat rekorları kırılıyor. Milyon dolarla kazanılıyor. Sadece ışıklardan öbür tarafta tabi. Çalıştırdıkları 50 kişisiyle ben o 50 kişiye istihdam yaratmaya hazırım. Emin olun bana organize de bir yer versinler, söz veriyorum ben oraya bir fabrika kurarım ben o 50 kişiyi orada çalıştırır, istihdam sağlarım. Bunu ciddi söylüyorum. Duyarsız kalmayın. Bu şehirde sizin aileleriniz yaşayacak. Bu takım Süper Lige çıksa buraya 5 yıldızlı otel gelecek, yayla turizmi gelişecek, yayla yolları yapılacak, teleferik yapılmayacak mı yapılacak. Daha çok kişi çalışmayacak mı çalışacak. Limanı adam yaptı oldu bitti. Bu konuda çok konuşmak istemiyorum çünkü kötü olan ben oluyorum. En az bin tane bilet almaları gerektiğini düşünüyorum.
MAÇ PRİMLERİ ÖDENİYOR
Maçı Pazar günü oynadık. Takımın hak ettiği beraberlik primini de Salı günü ödedik. Şuan için içeriye prim borcumuz bulunmamaktadır.” İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN