Giresunspor-Fenerbahçe Karşılaşmasında Alınacak Tedbirler

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında yapıldı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı,  Vali  Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında yapıldı.
 
Valilik Toplantı Salonunda 17 Aralık Pazartesi günü saat 11:30’da yapılan toplantıda; Giresunspor- Fenerbahçe A.Ş. takımları arasında 20 Aralık Perşembe günü saat 20.30’da oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası futbol müsabakasında alınacak emniyet tedbirleri görüşüldü.
 
Toplantının açılışında konuşan Vali Sarıfakıoğulları, “Giresunspor’un Fenerbahçe ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası müsabakasının huzur içinde güvenli bir şekilde tamamlanması noktasında aldığımız ve alacağımız tedbirleri değerlendirmek üzere bir araya geldik. Aslolan müsabakanın güvenli bir biçimde yapılması ve Giresun’un misafirperverliğini göstermek.
 
Bu sonuçta bir futbol müsabakası, bir yarışma, kazananı, kaybedeni olan bir yarışma. Bir yarışmada iki kazanan çıkmıyor.  Kazansak da kaybetsek de takım bizim takımımız, renkler bizim renklerimiz, desteklediğimiz insanlar bizim insanlarımızdır.  O nedenle ümit ediyorum ki Perşembe günü oynanacak müsabaka da diğer daha önceki müsabakalar gibi huzur içinde gerçekleşir ve bu konuda herhangi bir sorun yaşamadan misafir takımımızı yolcu ederiz” dedi.
 
Toplantı sonucunda; 2018–2019 sezonunda ilimizde oynanacak spor müsabakaları nedeniyle İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından önceki toplantılarda alınan genel kararların Türkiye Futbol Federasyonu Spor Toto 1. Ligde mücadele eden Giresunspor’un Ziraat Türkiye Kupasında oynayacağı Fenerbahçe A.Ş. futbol müsabakasında da aynen uygulanmasının devamına, Müsabakayı izlemek üzere ilimize toplu bir şekilde Trabzon istikametinden gelecek misafir takım seyircilerinin Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde, Ordu istikametinden gelecek misafir takım seyircilerinin ise Bulancak Tır garajında kontrollerinin yapılarak güvenli bir şekilde stadyuma intikalleri sağlanmasına, Giresunspor Kulübü Başkanlığının 14.12.2018 tarihli ve 2018/665 sayılı talep yazısı doğrultusunda; Misafir takım tribününe alınacak 600 kişilik seyirci kapasitesinin 20.12.2018 Perşembe günü saat 20:30’da Giresunspor-Fenerbahçe Futbol Takımları arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Müsabakasında 200 kişi artırılarak bu müsabaka için misafir takım seyirci kapasitesinin 800 kişi olarak belirlenmesine ve kararın uygulanması için Giresunspor Kulübü Başkanlığınca gerekli işlemlerin yapılmasına karar verildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN