Giresunspor Başkanı Sacit Ali Eren Açıklamalarda Bulundu

Sezona Teknik Direktör Erkan Sözeri ile başladıklarını hatırlatan Başkan Sacit Ali Eren, 'İyi bir kamp dönemi geçirdik ama üst üste kötü sonuçlar alınca hoca ile yollarımızı ayırdık ve Hakan Kutlu ile anlaştık. Geçirdiğimiz kısa süreli adaptasyon sürecinin ardından takımımız yeni yeni oturdu. Daha iyi yerlere geleceğiz inşallah

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresunspor Başkanı Sacit Ali Eren, bugün tesislerde düzenlediğin basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.Toplantı öncesinde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Eren, daha sonra açıklamalarda bulunup basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sezona Teknik Direktör Erkan Sözeri ile başladıklarını hatırlatan Başkan Sacit Ali Eren, "İyi bir kamp dönemi geçirdik ama üst üste kötü sonuçlar alınca hoca ile yollarımızı ayırdık ve Hakan Kutlu ile anlaştık. Geçirdiğimiz kısa süreli adaptasyon sürecinin ardından takımımız yeni yeni oturdu. Daha iyi yerlere geleceğiz inşallah. Son 7 haftada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldık. Aslında sezon boyu ortalamamızın böyle gitmesini beklerken, sezon başında aldığımız mağlubiyetler nedeniyle şu anki sıralamadayız. İlerleyen haftalarda bu çıkışımızı devam ettireceğiz. Hakan Hoca takıma ilaç gibi geldi, şehirle çabuk kaynaştı. Çok karakterli, çok düzgün bir oyuncu grubuyla çalışıyoruz. Tüm zorluklara rağmen bütün güçlerini sahaya yansıtıyorlar. İnşallah Giresunspor'umuz sezonu hedeflediği yerde bitirecek." dedi. 


Kulübün hiçbir destek almadığını belirten Eren, "Geldiğimiz günden bu yana uğraştığımız zorluklar var. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama ülkenin olduğu durum, kulübün olduğu durum itibariyle zor şartlar altındayız. Geldiğimiz günden bu yana 30 milyondan fazla ödeme yaptık. Bu çok ciddi bir rakam. 7-8 milyon benim, 2-3 milyon yönetici geliri ve topladığımız bağışlar var ve yaklaşık 10-12 milyon çok ciddi bir katkımız var. Gece gündüz nasıl faydalı oluruz diye uğraşıyoruz. Ancak bu bizim tek başımıza başarabileceğimiz bir iş değil. Şehir takımlarında şehrin büyükleri, vekilleri, belediyesi, valisi, hep birlikte takımın arkasında buluşuyor. Faydalı işler, faydalı kararlar için uğraşıyorlar. Biz gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. Belediyemiz elinden geleni gösteriyor ama şartları ortada. Belediyemiz de rahat bir durumda değil. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Vekillerimizin yanına gidiyorum, valimize gidiyorum bir sonuç alamıyorum açıkçası. Giresunspor’a tahsis edilen petrol ofisi arazisi Giresunspor’a verildiğinde ham bir araziydi, petrol ofisi ve dükkan ruhsatı alındı sonra arazi Giresunspor’un elinden alındı. Hiçbir imkan yaratılmayan yerde biz tek başımıza ne yapabiliriz?" ifadelerini kullandı.

Başkan Sacit Ali Eren'in diğer açıklamaları ise şu şekilde:


"Uzun süredir Ankara’dayım sanki Giresunspor'u boşver, ne olacak Giresunspor’dan gibi davranılıyor. Bu şehrin Giresunspor ile bir adım ileri gideceğini bilmesi gerekenler bunun farkında değil. Giresunspor bu şehrin en büyük markasıdır. Bunun aksini kimse iddia edemez. Bunları dile getirdiğimizde başkan versin diyorlar. Hangi başkan benim kadar para vermiş? Bunu insanların bilip ona göre konuşması lazım. İnsanlar bilmeden farklı algı yaratmaya çalışıyor, algı operasyonu devam ediyor. Geldiğimiz günden bu yana eleştiriliyoruz. Bu kulübe ne zarar verdik? Eski dönemlere bakıldığı zaman 3 Milyon TL’lik fazla transfer yaptık. Eleştirilirken manşetlerde biz varız ama takım iyi giderken farklı şeyler. Peki amaç ne? Kendi çıkarları, bu markanın iyiliğine değil kendi menfaatlerine çabalıyorlar. Bana zarar vermek Giresunspor’a zarar vermek şu an ama kendi çıkarları için Giresunspor’a zarar veriyorlar.


Kulübümüzün desteğe ihtiyacı var. Oyuncularımıza primlerini ödüyoruz ama iki maaşlarını ödeyemedik. Bundan önce Giresunspor hiçbir bu kadar sahipsiz bırakılmadı. Şehrin ileri gelenlerinin Giresunspor’a sahip çıkıp destek olması gerekiyor. Herkes başkan yapsın modundan çıkmalı. O kadar linç kampanyasındayız ki kulübümüzü şikayet ettiler. Kendi şehrimizin takımını şikayet ettiler. Niye etmişler kulüpte yanlış işler yapıldığını ileri sürerek İçişleri Bakanlığına şikayet etmişler. Müfettişler geldi, iki ay inceleme yaptılar. Üç makbuz yanlış yazıldı diye 3 bin lira ceza yedik. Daha sonra bakanlık kulüpteki düzgün işleyişten dolayı yönetimimizi tebrik etti. Burada amaç nedir? Bu kadar düzgün yönetilen bir kulüp daha yoktur.

Benim bu koltuğa ihtiyacım yok. Biz Giresunspor bir yere gelsin diye uğraşıyoruz. Giresun bir yere gelsin diye uğraşıyoruz. Bir Giresunpor var, bir yönetim var. Başarı isteniyorsa bizde birlik beraberlik istiyoruz. Bu saatten sonra ayrım gayrım yok benim için. Tek başımıza yapabilecek olduğumuz bir iş değil.  Sağda solda atıp tutmayın. Bizim yerimiz belli. Gelin sorun. Kapımız açık. Manşet atılıyor. Kulüp 40 milyon TL borçlandı. 21 Milyon TL’lik transfer yaptık. Nasıl 40 Milyon TL’lik borçlandık. Bu manşeti atanlar okula gitmemiş mi, hesap kitap bilmiyorlar mı? Biliyorlar hatta kendi işlerine gelince çok iyi hesap kitap yapıyorlar. Giresunspor’un şuan borcu 15-16 Milyon TL civarıdır. Kaynak varda başka yere mi aktarıyoruz. 

Gaziantep FK, her yıl şehrin sanayicileri tarafından bağışlar alıyor.  Bu sene 40 Milyon TL aldılar. Ama biz şehrimizi küçük görüyoruz sanayi yok diye. Artık şehir olarak kabuğumuzu kırmalıyız. Oysa Giresun’da fındık var. Yıllık kaç milyar ihracat yapıyoruz? Bu şehirde Fiskobirlik var, fındık fabrikaları var, HES'ler var. Giresun’da gizli organizeler var. Ben tutup bunları devreye sokmayacağım. Bu şehrin yetkilileri devreye sokacak. Lokman Çağırıcı Başkanıma sizlerin önünde bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisi bizi hiç boş çevirmedi, Allah razı olsun. Bana göre İstanbul’daki en büyük Giresunlu Lokman Çağırıcı’dır.

Sağda solda benim arkamda Mustafa Bozbağ'ın olduğu, onun dediklerini yaptığımı söylüyorlar. Ben bu kulüpte Mustafa Bozbağ başkanın hiçbir dediğini yapmadım. Doğrudur veya yanlıştır bilemem hani bazı yorumlar yapılıyor ya o yüzden söylüyorum. Ben Mustafa Bozbağ ile her zaman otururum, konuşuruz ıendisi benim abimdir ama henüz bir dediğini yapmış değilim. "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN