Giresun Valisi Enver Ünlü'nün Göreve Başlama Mesajı

PAYLAŞ

Iğdır Valisi iken Giresun Valiliği görevine atanan ve 18 Haziran Perşembe günü ilimizde ki görevine başlayan   Vali Enver Ünlü, göreve başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Resmi Gazete’nin 9 Haziran 2020 tarih ve 31151 sayılı nüshasında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı’nın 2020/274 sayılı Atama Kararı ekindeki liste ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2,3 ve 6 ncı maddeleri gereğince Giresun Valisi olarak atanan Vali Ünlü, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Karadeniz’in incisi, yeşilin mavi ile birleştiği güzelim Giresun,

Fındığın başkenti, kirazın anavatanı Giresun,

Karadeniz’in yaşanılabilir tek adasına sahip Giresun,

Hiç işgale uğramadığı halde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır’ sözünü doğrularcasına, Kurtuluş Savaşımızda evlatlarını bu vatan için feda eden, vatanın her sathını savunurken binlerce şehit veren ve bugün Türkiye’de içerisinde sadece Giresun uşaklarının yattığı tek müstakil (Afyonkarahisar-İscehisar) şehitliği olan Giresun,

Yine; işgale uğramadığı halde Kurtuluş Savaşımızda, Giresunlulardan oluşan 42’nci ve 47’nci Gönüllü Alaylarını bağrından çıkartmış il olan kahraman ve vatansever Giresun,

Bu kahramanlıkları ve vatanperverliklerinden dolayı Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün canını emanet ettiği, sadece Giresun Uşaklarından oluşan Muhafız Alayına vatansever evlatlar yetiştiren Giresun,

Muhteşem doğasıyla, yaylasıyla, kalesiyle, adasıyla, tarihi evleriyle, kültürüyle, tarihiyle ve fındığı başta olmak üzere yeşilin tüm renkleriyle birlikte bizlere kollarını açan Giresun,

Saygıdeğer Giresunlular,

Değerli mesai arkadaşlarım,

Basınımızın güzide temsilcileri,

Cumhurbaşkanlığımızın atama kararı ile Giresun Valisi olarak atandım. Giresun ilimize ve dolayısıyla siz değerli Giresunlulara hizmet etmek için 18 Haziran Perşembe günü itibariyle göreve başlamış bulunmaktayım.

Bizleri bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın İçişleri Bakanımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Serhat şehrimiz Iğdır’dan sizlere selam getirirken, yeşilin bin bir tonunu taşıyan bu güzel İlimize ve siz değerli Giresunlulara hizmet etmek benim için büyük bir onur olacaktır.

Bu güzide şehrimize hizmet için yapacak çok işimiz olduğunun ve bunun ağır bir sorumluluk gerektirdiğini biliyorum. Omuzlarımıza yüklenen bu ağır yükü, siz değerli Giresunlu dostlarımızla el ele, omuz omuza vererek rahatlıkla taşıyacağımıza, Giresun’umuzun gelişmesine, kalkınmasına, kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve toplumun tüm kesimlerine eşit ve dengeli olarak dağıtılmasında birlikte gayret ederek bu işlerin üstesinden geleceğimize inancım tamdır.

‘İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın’  anlayışı ile güzel Giresun’umuzu, başta turizm olmak üzere Karadeniz’in incisi haline getirirken, toplumda huzur ve güvenin sağlanması, eğitimde, sağlıkta, tarımda, sanayide ve ulaşımda kalitenin yükseltilmesi de öncelikli hedeflerimiz içerisinde olacaktır.

Din ve vicdan hürriyeti ile temel insan haklarının tesisi ve temini konusunda çok hassas olacağımı özellikle belirtmek isterim. Hizmetlerimizi yerine getirirken; şehit ve gazi ailelerimize, yaşlılarımıza, yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, korunmaya muhtaç çocuklarımıza ve engellilerimize sürekli ve kaliteli hizmet sunumunun yan ısıra, sosyal hizmet projelerimizle de desteklenmesi sağlanacaktır.

Halkın yaşam kalitesinin artırılması ve toplumsal kalkınmanın sağlanması için ilin bu alanda güçlü yanları ön plana çıkartılmaya çalışılacak, bunun içinde kurumlar ve şehrin dinamikleri arasında uyum, en çok üzerinde duracağım, takip edeceğim ve destekleyeceğim konular olacaktır.

Valiliğim süresince, adalet, tarafsızlık, sevgi ve hoşgörü içerisinde görev yapma bilinci ve gayretiyle hizmet edeceğim. Mesai arkadaşlarımla birlikte çalışmalarımızı yürütürken kanun ve hukuk çerçevesinde; vatandaşın yerine kendimizi koyarak empati yapmaya, problemlerin çözümünde sonuç odaklı davranılmasına, görevin ve işin hakkının verilmesine, karşılıklı saygı, işbirliği ve koordinasyon içerisinde hizmet etmeye, kamu hizmetlerinin çağdaş niteliklerde sunulması ve vatandaşlarımızın buna kolay ve çabuk bir şekilde erişmesi yönündeki çalışmalara gayret gösterilecektir.
Giresun İlimizin daha ileri bir noktaya götürülebilmesi için; saygıdeğer Giresunluların, milletvekillerimizin, siyasi parti temsilcilerinin, belediye başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin, il genel meclisi üyelerinin, üniversitemizin, muhtarlarımızın, oda ve borsalarımızın, meslek kuruluşlarımızın, yatırımcılarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, basın mensuplarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan mesai arkadaşlarımın, katkı ve desteklerini, tecrübelerini, bilgilerini, emeklerini esirgemeyeceklerine olan inancım tamdır.

Gülen, güvenen, tebessümleri eksik olmayan mutlu insanların yaşayacağı bir Giresun için birlikte çalışacağım mesai arkadaşlarımın görev ve sorumluluk bilinciyle, güzel bir ekip olarak ‘Halka hizmet, Hakka hizmettir’ anlayışı ile Giresun’a en iyi şekilde hizmet etmeye gayret edeceğiz.

Bugüne kadar başlanmış, yürütülmekte olan ve planlanan bütün projeleri titiz bir şekilde takip edip sonuçlandırırken, Giresun’un eğitim, sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasına, kültür ve turizm alanında gelişmesine yönelik çalışmalarımızı da kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımızla birlikte yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Halkımıza daha iyi hizmet sunmayı amaçlayan çok sayıda yeni projeleri de inşallah en kısa sürede planlayıp hayat geçireceğiz.

Giresun’a ve Giresunlulara hizmet ederken, kamuoyu adına denetim ve bilgilendirme görevini üstlenen basın mensuplarımızla da kamuoyuna doğru ve güvenilir bilginin en kısa sürede ulaşması için enformasyon anlamında sürekli yakın ve hızlı bir iletişim içinde bulunacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Giresun ilinde görev yapmanın onuruyla tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunarken, Giresun’a benden önce hizmet eden Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’na ve daha önceki Sayın Valilerimize de hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN