Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları'nın Bayram Mesajı

PAYLAŞ

Giresun Valisi  Harun Sarıfakıoğulları, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlandı.
Vali Sarıfakıoğulları, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:


“Manevi iklimini hep birlikte hissettiğimiz Mübarek Ramazan ayını huzur içerisinde geride bırakırken, içerisinden geçmekte olduğumuz bu zor günlere rağmen, bir kez daha Ramazan Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.


Kardeşliğin, dostluğun, bereket ve hoşgörünün zirve yaptığı dini bayramlarımız; milli bayramlarımız gibi bizlere aynı havayı teneffüs ettirip, aynı duyguları hissettirirken, milli birlik ve beraberliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmamıza, toplumsal dayanışma ruhu ile vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza daha da sıkı sarılmamıza vesile olmaktadır.


Ancak, bu bayram içerisinde bulunduğumuz hassas süreç nedeniyle önceki yıllarda kutladığımız şekilde bir bayram olmayacaktır. Önceki yıllarda hep birlikte coşku ile kutladığımız dini ve milli bayramlarımızın aksine bu bayramda evlerimizde kalacağız, sokağa çıkmayacağız ve akrabalarımız başta olmak üzere; komşularımızı, yakın çevremizi, hastalarımızı, yaşlılarımızı ziyaret etmeyecek, toplu olarak bir arada bulunmayacağız. Bu bayram, dini bayramlarda alışkın olduğumuz mezarlık ziyaretlerimizi erteleyerek, 81 ilimizde olduğu gibi Giresun’da da 23–26 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına azami derecede riayet ederek, toplumsal dayanışma ruhuna uygun bir davranış sergileyeceğimize inancım tamdır. 


Bu bayram belki akrabalarımızla, dostlarımızla, arkadaşlarımızla, sevdiklerimizle bir arada olamayacağız ama onların sağlığı, sıhhati ve selameti için evlerimizde kalarak, bu manevi iklimi evlerimizde yaşayarak, Devletimizin ve Milletimizin aylardır verdiği emeklerin de heba olmamasına katkıda bulunmuş olacağız.


Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramının; Ülkemiz ve bölgemiz başta olmak üzere, Dünyanın her tarafından salgın ile mücadele eden insanların sağlık ve sıhhatlerine kavuşmasına, yine Dünyanın değişik bölgelerinde ki gözyaşı, kan ve şiddetin durmasına, Milletimizin birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesine,  insanlığın huzur, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasına vesile olmasını diliyor, tüm Giresunlu hemşerilerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN