Giresun Valiliği'nde Afet Farkındalık Eğitimi Yapıldı

Giresun Valiliği'nde 13 Mayıs Cuma günü, Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ve Valilik çalışanlarının katılımıyla 'Afet Farkındalık Eğitimi, Deprem Anı, Tahliye ve Toplanma Alanı Uygulaması' yapıldı.

PAYLAŞ

Giresun Valiliği’nde 13 Mayıs Cuma günü, Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ve Valilik çalışanlarının katılımıyla “Afet Farkındalık Eğitimi, Deprem Anı, Tahliye ve Toplanma Alanı Uygulaması” yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, 2022 yılı "Tatbikatlar Yılı" olarak ilan edilmiş olup bu kapsamda 81 İl Valiliği’ne gönderilen talimatla, Valilik ve kamu hizmet binalarında “Deprem Anı Uygulaması, Tahliye Uygulaması ve Toplanma Alanı Uygulaması” tatbikatları yapılması istendi.

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Valilik Toplantı Salonunda saat 16.00'da , Valilik personellerinin katılımıyla "Afet Farkındalık Eğitimi" akabinde de saat 16:30'da “Deprem Anı - Tahliye ve Toplanma Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Giresun AFAD Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde; AFAD Acil Mobil Uygulaması hakkında bilgilendirme yapılarak “AFAD Gönüllülük Sistemi” ile ilgili videolar izlettirilip nasıl gönüllü olunacağı anlatıldı. Valilik binasında meydana gelebilecek afet ve acil durumlara karşı oluşturulan Acil Durum Ekiplerine de görevleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Eğitim ve bilgilendirmelerin ardından tüm personeller görev yaptıkları kurumlarına dönmüş ve senaryo gereği bina alarm sisteminden verilen ilk siren sesi ile birlikte “Deprem Anı Uygulaması” (ÇÖK-KAPAN-TUTUN) hareketi yapılarak siren sesi sonlanıncaya kadar beklenildi. İkinci siren sesi ile birlikte tüm personele “Tahliye Uygulaması” yaptırılarak, Valilik binası önündeki toplanma alanına sevk edildi.

Tahliyenin ardından toplanma alanında yerini alan Valilik personeline Giresun İtfaiye Müdürlüğü eğitmenleri tarafından yangın söndürme cihazları tanıtılarak, yangın türleri ve müdahale etme yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

AFAD personeli ve AFAD Gönüllüleri, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Ekibi,  Giresun İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve Giresun AKUT Derneği üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen tatbikat başarı ile sona erdirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN