Giresun Teknopark İnşaat Yapım Projesi Tamamlandı

PAYLAŞ

Giresun 2.OSB içerisinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ilan edilen Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurucu ortaklar bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İmar planları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Giresun Teknopark’ın idare binası, kuluçka merkezi ve altyapı inşaat yapım projeside tamamlandı ve yapı ruhsatı alacak durumu getirildi. Kurucu ortaklar bilgilendirme toplantısında Giresun Teknopark Genel Müdürü M. Anıl Kaya tarafından sunulan proje kurucu ortaklar tarafından da büyük beğeni topladı.

Toplam inşaat alanı yaklaşık 7500 m2 olan, ana bina ve ek bina şeklinde atölye kuluçka merkezinden oluşacak olan projede; Test laboratuvarı, prototip atölyesi, kiralanabilir ARGE ofisleri, kiralanabilir ARGE atölye alanları, idari çalışma ofisleri, ön kuluçka merkezi, kuluçka merkezi, fuaye alanı, 128 kişilik konferans salonu, toplantı salonları, restoran ve sosyal alanlar yer alıyor. Birkaç ay içerisinde ruhsat ve ihale süreci sonuçlanıp temel atılmasıyla fiziki inşaatının başlaması düşünülen projenin kısa sürede tamamlanıp girişimcilerin hizmetine sunulması planlanıyor.

Faaliyete geçmesiyle, Teknopark’ların birçok girişimci, akademisyen ve şirketlere sağladığı muafiyetler sayesinde ARGE alanında nitelikli çalışmaların ticarileşeceği ve geliştirileceği önemli bir bölge haline gelmesini planlanan projenin ülkemizin milli ARGE atılımlarına katkıda bulunarak nitelikli personel istihdamı da sağlaması bekleniyor.

Bilgilendirme sunumunun ardından görüş alışverişinin yapıldığı toplantı, Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. yönetim kurulu başkanı Prof.Dr. Yılmaz Can’ın, projenin bu kadar kısa süre içerisinde tamamlanması ve katkılarından dolayı kurucu ortaklara teşekkür etmesinin ardından sonlandı.

Toplantıya; Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Can, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Giresun 2.OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Bülent Cebeci, Giresun İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Karaca ve Giresun Teknopark Genel Müdürü M. Anıl Kaya katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN