Giresun Liman Sahası Üzerindeki Silolar Kaldırılacak

PAYLAŞ

Yapıldığı tarihten itibaren hiç gündemden düşmeyen Giresun Liman sahası üzerindeki silolarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu.

Yaklaşık iki yıl önce özelikle şehirle deniz arasındaki bağlantıyı koparması açısından başta Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu ve binlerce Giresunlu tarafından tepkiyle karşılanan silolar, başlangıç olarak özelikle firma tarafından taahhüt edilen 1000 çalışan, bunun çok büyük bir bölümü ise Giresunlu gençlerden oluşacak vaadinden uzak bir görüntü ile faaliyetlerine devam etti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ve en baştan itibaren silolara karşı olmadığını, ancak kuruluş yerinin yanlış olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu şunları söyledi:

"Biz limanın işletilerek ekonomimize ve şehrimize katkı sağlamasını istediğimiz için limanın işletilmesiyle ilgili bir itirazımız olmadı. Hatta eğer ilimizin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacaklarsa gelsinler yapsınlar dedik. Ancak depoların yapıldığı yer, şehrin silüetini bozacak ve yıllarca Giresunlumuzun denizle bağlantısını koparacak bir durumda olması halinde bizim buna onay vermemiz mümkün değildir dedik. Ancak her türlü itirazımıza karşı, limana yapılan depolar ile denizle aramıza set çektiler.

Firma sahibi arkadaşlarımız depoları yaparak faaliyetlerine başladılar,  ancak şehirde yaşayan vatandaşlarımız ve hatta dışardan gelen misafirlerimiz dahi, görüntünün çok çirkin olduğunu böyle bir şeyin şehrin tam merkezinde yapılmasının yanlış olduğunu her defasında bizlere ilettiler. Hatta onlarca hemşehrimiz, Cumhurbaşkanımızın liman sahasında balık av sezonunu açtığı akşam, eğer bu silolar orada olmasa idi binlerce Giresunlumuz şehir meydanından Cumhurbaşkanımızı izleme fırsatı bulacaktı dediler.

Gelinen nokta itibarıyla uzun zamandır özellikle yapıldığı yer olarak başta hemşehrilerimiz ve birçok çok STK tarafından tepkiyle karşılanan ve şehrimizin istihdamına, kayda değer hiç bir katkısı olmayan depolar için,  Cumhurbaşkanımızın sel afeti dolayısıyla şehrimize gelmesi ve akabinde av sezonunu liman mevkiinde açmasıyla bahsettiğimiz sorunu yerinde görmüş oldu ve özellikle şehrin siluetine zarar vermesinden dolayı siloların yıkılması talimatını verdi." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN