Giresun İl Turizm Toplantısı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali Harun Sarıfakıoğulları, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından hazırlanan “Giresun İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planı” çerçevesinde oluşturulan Turizm İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık yaptı.
 
Vali Sarıfakıoğulları başkanlığında;  Giresun Belediyesi Başkan Vekili Orhan Kurt, Vali Yardımcıları Recep Uzal ve Metin Maytalman, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, bilim adamları, akademisyenler, ilgili bölge müdürleri ile ildeki ilgili kurum amirleri, medya, turizm işletmecileri, turizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, eğitim ve spor alanında faaliyet gösteren STK temsilcilerinin katıldığı toplantı.30 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’de Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
 
Toplantının açılışında konuşan Vali Sarıfakıoğulları, “Daha önce küçük çaplı turizm koordinasyon toplantıları yapmıştık. Bu sefer daha geniş katılımlı bir toplantıyla bir aradayız. Bu toplantılarımız geniş katılımlı olarak devam edecek. Bugün ele alacağımız Turizm Eylem planının hayırlı olmasını diliyorum. Bütün sektörlerin katkısıyla 2018-2023 hedeflerimizi gerçekleştirmeyi ümit ediyorum. Burada her kurum ve kuruluşa; hem özel sektör, hem kamu sektörü, hem mahalli idareler, hem merkezi idareler, üzerine düşen neyse herkesin görevi tek tek çıkarıldı. Tek tek tanımlanarak tarif edildi. Burada merkezi idarelerin, Bakanlıklar ya da DOKAP bünyesinde icra edeceği fiiller eylemlerde var. İmar Planları gibi. Bu noktada bunları da hepimiz bilirsek tahmin ediyorum daha verimli olur. Tanıtımın çok önem arz ettiği bir çağda yaşıyoruz. Eğer ne kadar çok kendimizi ifade edersek, görünürlüğümüzü ne kadar çok arttırırsak teveccüh te en az o kadar olacaktır. Bu noktada fuarlar gerçekten çok önemli. Yine tanıtım günleri çok önemli. Gerek İl Özel İdaresi olarak, gerek GİRTAB olarak, gerek odalarımızın desteklediği, sektörün bizzat içinde olanların vereceği desteklerle biz 2018 yılından itibaren bu fuarların birebir içinde olmayı arzu ediyoruz. Tabi ki etkin, daha görünür olarak içerisinde yer almayı arzu ediyoruz. Eylem planımız topyekûn kalkınma planı. İçerisinde vatandaşımızın da, işveren ya da çalışan olarak olduğu topyekûn bir kalkınma hamlesi. Hedefimiz hep birlikte ilimizin turizmden aldığı payı kısa en az iki katına çıkarmak” dedi.
 
“Giresun İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planı” nın amacı ve gerekçesinin katılımcılara slaytlar eşliğinde anlatıldığı toplantıda; Doğu Karadeniz’de gelişmiş olan turizm sektörünün Giresun İlinde de gelişme trendindeki sektörler arasında öne çıktığına dikkat çekilerek, Giresun il genelinde beş yıllık süreç içerisinde turizm sektörünün geliştirilmesine yönelik eylem planı hazırlandığı bilgisi verildi.
 
Toplantıda turizm varlıkları kapsamında; yaylalar, Giresun Adası, Giresun Kalesi, Giresun Müzesi, Zeytinlik Mahallesi, Plajlar, Tirebolu Kalesi, Şebinkarahisar Meryem Ana Manastırı, Yedi Değirmenler, Gelin Kayası, Mavi Göl, Seyit Vakkas Türbesi, Kuzulan Şelalesi, Giresun Yöresel mutfağı başlıkları altında yer alan konular ayrıntılı olarak ele alındı.
 
Giresun İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planı çalışması kapsamında 2023 yılına kadar tamamlanmak üzere önerilen 77 eylemin bazılarında tek kuruluş, bazılarında birden çok kuruluş sorumlu olarak belirlenmiştir.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN