Giresun'da Selde Kaybolan 4 Kişi için Gıyabi Cenaze Namazı

PAYLAŞ


Giresun Valisi Enver Ünlü, 22 Ağustos'ta Giresun ilimizde yaşanan sel felaketinde kaybolan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan vatandaşlarımız için kılınan gıyabi cenaze namazına katıldı.

Etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen sele kapılan; Emine Akgün, Davut Akgün, Ali Akbulut ve Umut Cantürk için Giresun Merkez Hacı Miktad caminde öğle namazına müteakip Giresun Müftüsü Muhittin Oral tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına katılan Vali Ünlü, kayıpların yakınları ile bir süre sohbet ederek tekrar sabır diledi.

Sahada ekiplerin bulunduğunu ve mevsim şartlarına uygun arama tarama çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade eden Vali Ünlü, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıpları arama çalışmalarının farklı şekiller ve metotlarla devam edeceğini söyleyerek: "Kış geliyor, dere yataklarında yağış başladı. O devasa büyük iş makineleri sürekli çalışıyor. Allah korusun onların da güvenliğini düşünmek zorundayız. Ama JAK timlerimizle, JÖAK, AFAD ekiplerimizle, UMKE'mizle, yeni gelişmeler oldukça vadilerde, dere yataklarında arama tarama faaliyetlerine bundan sonra da devam edecekler. İnşallah bu afetten ders çıkarırız. Bir daha bu afetlerin yaşanmaması veya sonuçlarının böyle ağır ve yıkıcı olmaması için her türlü önlem alınıyor. Devletimiz de zaten gereken tedbirleri alıyor" dedi.

Vali Ünlü, çalışmaları ilk günden itibaren yakından takip ettiğini söyleyerek: "Ben dün Dereli'deydim. Yine Batlama vadisinde, Aksu vadisinde, Espiye'de, Yağlıdere'de, Tirebolu'da, Güce'de, Doğankent'te çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşlarımız çok gayretli bir şekilde afetin, selin yaralarını sarmaya devam ediyorlar. Bizde bu çalışmaları hem yakından takip ediyor, hem çalışmalara katılanların moral ve motivasyonunu artırmak ham de onlara destek olmak için sık sık bu bölgelere ziyaretler gerçekleştiriyoruz.  Biraz sabır diliyoruz" diyerek, Tirebolu-Doğankent karayolunun 12'inci kilometresinde yıkılan köprünün yeniden inşa edilmesi faaliyetlerinin sürdüğünü ve yılsonundan önce köprünün hizmete gireceğine vurgu yaparak:  "O köprünün de yılsonundan önce bittiğini göreceksiniz. 2,5 aylık bir süre geçti. Biz o bölgeyi karayolları bölge müdürlüğüne teslim edeli 20 gün oldu. Ondan önce aktif bir şekilde orada arama kurtarma faaliyetleri devam ediyordu. 2,5 ayda da böyle bir köprünün bitirilmesini beklemek biraz haksızlık olarak düşünüyorum. Yılsonundan önce köprü bitecek" diye gelişmeler ve çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN